Traficant de droguri în Spania, prins la Rovinari

Un bărbat, urmărit la nivel internaţional, întrucât făcea obiectul unei semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen, a fost identificat în trafic, de poliţişti ai Serviciului Rutier Gorj. Pe numele suspectului exista un mandat european de arestare, emis de către autorităţile judiciare din Spania, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri.

În seara zilei de miercuri, 18.05.2011, orele 19:30, acţionând pe DE 79 – Rovinari, pentru combaterea excesului de viteză, poliţiştii Serviciului Rutier Gorj au oprit pentru control un autoturism, al cărui conducător auto circula cu o viteză ce depăşea limita legală admisă.

Poliţiştii l-au identificat la volanul autoturismului pe H.L., de 30 ani, din municipiul Tg. Jiu, judeţul Gorj.

În urma schimbului suplimentar de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE - I.G.P.R., poliţiştii au constatat că H.L. face obiectul unei proceduri de extrădare în baza unui mandat european de arestare emis de către autorităţile judiciare din Spania, pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri.

Bărbatul, urmărit la nivel internaţional, a fost preluat de către poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Gorj şi a fost prezentat Curţii de Apel Craiova. Ulterior, a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj, urmând a fi îndeplinite formalităţile în vederea predării către autorităţile din Spania.

Biroul de presa al IPJ Gorj

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: