Trageri sistate la Târgu-Cărbunești după ce un tânăr a fost împușcat în cap

Tragerile programate în poligonul de la Târgu-Cărbunești au fost sistate până când se va face lumină în cazul tânărului de 22 de ani care a fost lovit de un glonț, luni, deși se afla la mai bine de doi kilometri distanță de poligon. Tânărul a fost transportat la spitalul din Craiova pentru a-i fi scos glonțul din cap.

100 de jandarmi gorjeni au participat, luni dimineața, la tragerile programate la poligonul din Târgu-Cărbunești. Au folosit pistoale mitralieră, iar un glonț a lovit tânărul de 22 de ani care se afla în curtea bisericii din satul Măceșu, la 2,5 kilometri distanță de poligonul unde aveau loc antrenamentele jandarmilor.

Tânărul lovit de glonț a fost transportat la spital după ce a căzut din picioare sub privirile a doi prieteni. „Tânărul de 22 de ani a fost adus într-o stare bună. A spus că a vrut să urce într-o mașină și a căzut. A fost adus la noi, i-am făcut tomograful. I-a fost găsit acel glonț. Era conștient. A fost transportat la spitalul din Craiova. Mai era o schijă osoasă care putea duce la apariția unor hemoragii. Ca să evităm anumite complicații l-am trimis la Craiova, unde se poate interveni altfel decât la noi”, a explicat Constantin Târziu, managerul Spitalului Orășenesc din Târgu-Cărbunești.

Autoritățile susțin că toți localnicii din zona învecinată poligonului au știut de antrenamentele jandarmilor. Procedura este ca primăria să anunțe oamenii din timp când au loc tragerile, tocmai pentru ca ei să evite această zonă în intervalul în care se trage cu pistolul. „Este o procedură care se repetă și se respectă de fiecare dată când au loc astfel de trageri. Noi suntem informați de către comandantul Unității Militare de la Târgu Cărbunești, care este proprietarul poligonului de tragere și această informare merge către șeful pentru Situații de Urgență din cadrul primăriei, care se ocupă de informarea populației din zona limitrifă. S-a făcut această informare. Se face prin afișaje în anumite locuri care asigură accesul la poligon și în imediata vecinătate a acestuia”, a explicat primarul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău.

În urma incidentului, oficialii Ministerului Apărării Naționale au transmis că toate antrenamentele programate în perioada următoare au fost sistate. Cel puțin până la clarificarea acestui incident.

În prezent, dosarul a fost preluat de Parchetul Militar din Timișoara. “În urma producerii acestui incident, conform procedurilor, a fost înștiințat Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara, evenimentul fiind cercetat administrativ și de o comisie constituită la nivelul unității și condusă de locțiitorul comandantului. De asemenea, tragerile planificate în acest poligon au fost sistate până la finalizarea cercetărilor”, a declarat Oliver Anghel, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale.

Galerie foto



Vizualizări: 2,642

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: