Podul peste râul Galben, inaugurat săptămâna viitoare

Podul care trece peste râul Galben va fi recepţionat săptămâna viitoare. Circulaţia pe pod este permisă de câteva luni, însă constructorul s-a angajat să realizeze şi două regularizări pe cursul râului. Lucrările la acest pod au început în urmă cu foarte mulţi ani, însă finanţarea integrală a fost obţinută de către actualul primar Michy Nioaţă, după zeci de memorii trimise autorităţilor. Nu de puţine ori, localnicii din Bumbeşti Piţic au fost nevoiţi să treacă cu morţii prin apă pentru a ajunge la cimitirul bisericii din Lupeşti.

Podul promis localnicilor din Bumbeşti Piţic în urmă cu mai bine de 20 ani a fost finalizat. După o serie de demersuri, primarul Michy Nioaţă a reuşit să obţină finanţare pentru continuarea lucrărilor stagnate mai mulţi ani la rând. Proiectul podului peste râul Galbenu este foarte vechi, însă până ca localnicii să apeleze la măsuri extreme nu fuseseră făcute decât cele trei picioare ale podului. După ce şi-au văzut visul cu ochii, oamenii sunt mulţumiţi că nu vor mai trece prin apă pentru a ajunge la biserică. „Este un lucru nemaipomenit de bun realizat de domnul primar. Nu credeam că mai trăiesc să apuc ziua să văd acest pod terminat şi drumul asfaltat. Treceam prin apă ca să ajungem la biserică, avem şi noi morţi, trebuie să facem parastase, mergem şi noi duminica la biserică. Acum e altceva”, spune o bătrână.

Sunt peste 500 de familii care au morţii în cimitirul bisericii Lupeşti. Şi primarul comunei Bumbeşti Piţic consideră acest pod ca fiind o realizare. „Săptămâna viitoare vom avea recepţia finală a podului. Este într-adevăr o realizare pentru localnicii din Bumbeşti Piţic. Lucrarea a început în urmă cu foarte mulţi ani, dar când am venit eu la primărie lucrările erau stagnate din cauza lipsei fondurilor. Exista o datorie la constructor de 250.000 de lei. În timpul mandatului meu, am reuşit să obţin fonduri, am plătit această datorie, iar lucrările s-au reluat. Acum s-au finalizat şi suntem foarte mulţumiţi de această lucrare. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 850.000 de lei”, a declarat Michy Nioaţă, primarul de la Bumbeşti Piţic.

REABILITARE

Pentru a veni în sprijinul localnicilor arondaţi la biserica din Lupeşti, autorităţile locale au reuşit să obţină fonduri şi pentru asfaltarea drumului care face legătura cu podul. În momentul de faţă, pe acest drum se circulă în condiţii civilizate.

Galerie foto


Vizualizări: 873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: