Transalpina, deschisă turiştilor în câteva zile

Conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova a luat decizia redeschiderii şoselei Transalpina la sfârşitul săptămânii viitoare. Alin Golumbeanu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, a solicitat Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale să finalizeze până vineri toate lucrările care mai sunt de executat pe Transalpina. „La operativa cu directorul regional ni s-a specificat ca până vineri să terminăm toate lucrările de siguranţă rutieră pe Transalpina. Adică semnalizare, parapeţi, acolo unde au fost distruşi astă iarnă. După această măsură urmează ca marţi sau miercuri comisia formată din Drumuri Naţionale, Poliţie, Salvamont să se deplaseze pe Transalpina”, a spus Ion Tudor, directorul Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

Comisia va examina traseul Rânca – Obârşia Lotrului şi, dacă totul este în regulă, va semna procesul-verbal privind redeschiderea şoselei. „Drumul este negru, dar circulaţia pe Transalpina nu înseamnă doar drumul negru”, a spus Tudor.

Limita de viteză va fi de 30 de kilometri la oră şi, pentru început, limita de tonaj de 3,5 tone. Această limită de tonaj a deranjat cabanierii, pentru că turiştii nu pot să vină cu autocarele, ci doar cu microbuze. (A.A.)

Vizualizări: 1,358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: