Scădere dramatică a vizitelor la Peștera Polovragi

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Gorj și-a cam pierdut din turiști. Este vorba despre Peștera Polovragi, zona care aducea săptămânal zeci de mii de turiști. În prezent, situația nu arată la fel, spune primarul din Polovragi, Gheorghe Epure.

Pandemia provocată de noul coronavirus i-a cam speriat pe românii care vin să viziteze zona Gorjului. De exemplu, la Peștera Polovragi, numărul turiștilor a scăzut drastic, iar cei care vin să facă o fotografie și să asculte povestea nu sunt mai mult de 6.000 săptămânal. Primarul din Polovragi, Gheorghe Epure, spune că, raportat la anul trecut, situația este incomparabilă.

”Sunt vreo 6.000 de turiști săptămânal. Incomparabil cu anul trecut, atunci când aveam mult mai mulți. În peșteră intră grupuri de 20 de persoane, cel mult. Mai sunt persoane care vor să intre în grup de doar 5-6 persoane, doar ei singuri, fără a se  intersecta cu alții. Le respectăm dorința. Se respectă regulile privind purtarea măștii de protecție”, a declarat primarul Epure.

Prețul unui bilet este de 10 lei pentru copii și bătrâni. Dacă există un grup mai mare se face o reducere, iar pentru adult prețul este de 20 de lei.

Vizualizări: 1,709

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: