Transalpina rămâne închisă în minivacanţa de Rusalii. Care e motivul!

Veste proastă pentru cine spera că se va deschide circulaţia pe Transalpina de la 1 iunie. Oficialii Companiei de Drumuri Naţionale şi cei de la Ministerul Transporturilor amână această decizie cu cel puţin o săptămână. Motivul? Consideră că ar fi prea riscant să fie reluată circulaţia mai devreme din cauza stratului mare de zăpadă de pe marginea carosabilului şi a riscului de căderi de pietre.

Prefectul judeţului Gorj, Iulian Popescu, a fost la Bucureşti în speranţa că va primi vestea mult aşteptată atât de turişti, cât şi de cei care au afaceri în Rânca sau pe Transalpina.

Drumul însă va rămâne închis încă o săptămână. “Ne-am dorit foarte mult. Am plecat la Bucureşti să conving reprezentanţii CNAIR şi ai Ministerului Transporturilor ca pe 1 iunie, la începutul acestei minivacanţe, să avem deschisă Transalpina. Ar fi fost un lucru benefic atât pentru întreprinzătorii din Rânca şi ce avem la baza staţiunii, dar şi pentru cetăţeni şi turişti. Există o reticenţă în a deschide oficial Transalpina în ce înseamnă aspectele de securitate, siguranţa drumului. Sunt porţiuni unde avem zid de zăpadă de 3-4 metri, sunt locuri unde există riscul să se desprindă pietre şi dacă avem şanţuri astupate de zăpadă, toate o să ajungă pe carosabil. E prea riscant ca să fie deschisă acum. Aşa că estimez că va mai dura cam o săptămână, dar în niciun caz nu va fi luat în calcul termenul de 30 iunie”, a declarat prefectul judeţului Gorj, Iulian Popescu.

O comisie urmează să urce pe Transalpina şi să inspecteze drumul. Prefectul a adăugat că, în câteva zile, se va întâmpla acest lucru.

Cei de la Drumurile Naţionale au anunţat că deszăpezirea continuă şi că, în prezent, se mai montează şi indicatoare rutiere. “Continuă lucrările de îndepărtare a zăpezii de pe DN67C – Transalpina. Se lucrează și în zonele unde există riscul dislocării pietrelor de pe versanți dar și la montarea de indicatoare rutiere. Reamintim conducătorilor auto care doresc să intre pe acest sector de drum faptul că circulația rutieră este închisă, iar prin accesul pe acesta se expun la pericole provocate atât din cauze naturale dar și de utilajele de mare capacitate care lucrează în zonă”, a transmis CNAIR, pe pagina oficială de Facebook.

Vizualizări: 1,015

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: