Transport gratuit pentru şomeri. În ce condiţii!

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj oferă transport gratuit şomerilor gorjeni care urmează cursuri de pregătire profesională în cadrul instituţiei. În ultimele două luni, AJOFM Gorj a decontat peste o sută astfel de abonamente.

Şomerii gorjeni care fac cursuri de pregătire profesională prin intermediul AJOFM Gorj beneficiază nu doar de gratuitatea cursurilor, ci şi de transport gratuit, în anumite condiţii. „Aceste cursuri sunt gratuite pentru toate persoanele care sunt înregistrate în baza noastră de date. Fie că au statut de şomer indemnizat, fie că au statut de şomer neindemnizat, cursurile sunt gratuite. La cursurile care necesită abonamente, avem cursanţi care sunt din mediul rural şi care sunt înscrişi la programele de formare profesională, le decontăm transportul de la domiciliu la locul de instruire”, a spus şeful AJOFM Gorj, Romeo Chiriac. Astfel, în luna mai au beneficiat de transport gratuit 36 de şomeri, fiind decontaţi 3.074 lei, iar în luna aprilie au beneficiat 74 de şomeri, fiind decontată suma de 6.952 lei. Pot beneficia de transport gratuit la cursuri nu doar şomerii din rural, ci şi cei din oraş, însă distanţa faţă de locul de instruire trebuie să fie mai mare de două staţii.

Cursuri cu plată

Gorjenii care au totuşi un loc de muncă, dar vor să mai urmeze un curs de formare profesională prin intermediul AJOFM Gorj, trebuie să ştie că ar putea plăti până la o mie de lei pentru un curs. „Se pot înscrie şi ceilalţi, dar îşi plătesc contravaloarea cursurilor, pot plăti în patru rate, prima rată fiind de 25% din valoarea cursului, urmând ca ulterior să plătească diferenţa. Valoarea unui curs cu plată poate fi între 350 şi 1.000 de lei”, a mai spus şeful AJOFM Gorj, Romeo Chiriac.

În prezent, peste 400 de șomeri participă la cursuri de formare profesională.

Vizualizări: 2,827

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: