Concediaţii CEO se dau bolnavi să amâne plecarea. Printre ei, foşti şefi!

Sorinel Boza, managerul CE Oltenia, s-a arătat indignat de faptul că peste o sută de salariați, dintre cei trecuți pe lista disponibilizărilor din acest an, s-au îmbolnăvit subit. Printre cei care și-au prelungit șederea în companie, luându-și „medical”, se numără și câţiva foşti şefi din minerit. Conducerea CE Oltenia se întreabă de ce organele abilitate nu reacționează, fiind vorba de bani grei plătiți din bugetul statului.

Nicolae Cilibiu, fostul șef al Carierei Tismana, sau Dumitru Dragu, fostul conducător de la Cariera Roșia, sunt doar câțiva dintre salariații CE Oltenia trecuți pe lista disponibilizărilor din acest an care și-au băgat „medicale” imediat ce au aflat că vor fi trimiși acasă. Ambii îndeplinesc criteriile de pensionare până la data de 31 decembrie 2019. Dragu a spus că „are arterită” și că de aceea și-a luat scutire medicală. Despre Nicolae Cilibiu, nu se ştie de ce boală suferă. Fostul șef din minerit nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. Și exemplele continuă.

„Sunt trageri de timp”

Sorinel Boza, şeful CE Oltenia, s-a arătat revoltat de numărul mare de „bolnavi închipuiți”. „Sunt trageri de timp. Cred că sunt în jur la o sută și ceva de cazuri, de bolnavi. Pe mine, ca societate, nu mă afectează decât dacă este vorba de mai puțin de cinci zile de medical, dar nu sunt astfel de cazuri. Sunt mulți care au ales direcția aceasta”, a declarat Sorinel Boza. În trecut, angajatorul putea să facă verificări la domiciliul salariatului pe perioada concediului medical. Această prevedere a fost eliminată în 2015. În situația în care medicalul este pe o perioadă mai mică de 5 zile, cheltuielile sunt plătite de companie, iar dacă numărul de zile este mai mare, acestea sunt alocate din bugetul asigurărilor de sănătate. Cu astfel de probleme s-a confruntat și societatea Minprest Serv Rovinari în anii trecuți. În urmă cu doi ani, salariații prestatorului de servicii pentru CE Oltenia cumulaseră 19 de ani de concediu medical într-un an!

Vizualizări: 7,840

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: