Tratat despre democraţia anteniană

Asta-i pohta ce-am pohtit! Vreau să apară stenograme cu discuţii dintre Dan Voiculescu şi angajaţii lui. Orice s-ar spune, Sorin Ovidiu Vântu e un domn, sau cel puţin încearcă să se poarte ca unul. Văzând totuşi cum se adresează oamenilor pe care îi plăteşte, nu puteam să nu ne gândim cu groază ce le-or auzi urechile bietelor slugi de dincolo, din trustul Intact. Chiar mi-am imaginat că atitudinea vizibilă, de la televizor, a jurnaliştilor din cele două trusturi este direct proporţională cu presiunile care se fac asupra lor din partea patronatului. Dacă aţi remarcat, cei de la Realitatea încearcă mereu să păstreze o pojghiţă de deontologie şi obiectivitate, măcar în aparenţă. Dincolo însă, pe platourile de execuţie ale Antenei 3, nu există loc de nuanţe sau cumpătare. Se înjură cu spume la gură.

E drept, deocamdată a apărut doar discuţia dintre Voiculescu şi un slugoi al lui pe partea politică – Sereş. Şi iniţiativa vine din partea ultimului, care-şi sună stăpânul să i se plângă că celelalte slugi ale lui (cu care el, v-aţi prins, se consideră cel puţin egal) l-au luat la pix în paginile din Jurnalul Naţional. Sereş se milogeşte şi boceşte ca un copil căruia fraţii mai mici i-au luat jucăriile. ”V-am sunat că n-am înţeles nebunia de astăzi din Jurnalul”, îşi începe Sereş pâra sinistră. După ce află despre ce e vorba, Voiculescu acţionează în consecinţă şi spune că o să aibă o discuţie cu Tucă, ba chiar îşi gratulează propriii angajaţi cu apelativul ”cretini”. Şi într-adevăr, devine tot mai clar că trebuie să fii cretin să scrii de rău despre apropiaţii patronului, în presa de la noi. După ce problema cu Jurnalul e rezolvată, Dan Voiculescu îşi permite să vină şi cu o rugăminte la Sereş: îi spune cuvânt cu cuvânt ce trebuie să declare dacă altcineva din presă îl întreabă despre relaţia cu Voiculescu şi despre afacerile Grivco. Sereş repetă conştiincios frazele Varanului şi promite să se conformeze.

Dacă aşa arată o discuţie amicală între două personaje politice, îmi ard degetele de nerăbdare să ascult sau măcar să citesc o conversaţie între Voiculescu şi Badea/Stan/Gâdea/Firea/Stoicescu/etc despre conţinutul editorial al emisiunilor domniilor lor. Vă daţi seama ce distractiv va fi-! Oau!

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: