Trei angajați de la Serviciul Permise, suspendați de la examinări

Cei trei angajați ai Serviciului Permise Gorj anchetaţi de poliţie nu mai au voie să examineze candidații pentru obținerea permisului auto. S-a luat această decizie de către conducerea acestui serviciu până în momentul în care va fi finalizată ancheta în care cei doi ofițeri de poliție și un informatician sunt cercetați. În acest moment cei 3 angajați sunt cercetați în stare de libertate.

Cristian Stroe, ofițer în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor, este cercetat în acest moment în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Imediat după ce a fost audiat în acest dosar, ofițerul de poliție a intrat în concediu de odihnă pentru 2 săptămâni. Colegul lui Cristian Stroe, agentul de poliție Ciurea Daniel, este anchetat pentru abuz în serviciu și deja a primit alte atribuții la locul de muncă, la fel și informaticianul Florin Ciora, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. „Vreau să vă spun că până la finalizarea anchetei în acest caz, cei trei lucrători de la Serviciul Permise și Înmatriculări au fost suspendați de la examinările auto. În acest moment, Cristian Stroe este în concediu, iar când se va întoarce va primi alte sarcini în cadrul serviciului, așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Daniel Ciurea și Florin Ciora care acum se ocupă de altceva, cum ar fi informarea, arhivarea și alte sarcini distribuite de conducerea serviciului”, a declarat  Nicolae Dinoiu, șeful Serviciului Înmatriculări.

Vezi cum ajungeau banii la polițiști

Ofițerii sub acoperire din cadrul Direcției Generale Anticorupție au scos la iveală modul în care instructorii auto ajungeau la agenții de poliție pentru aș favoriza elevii să obțină permisul de conducere. „Instructorul auto făcea oferta candidatului de a-i înlesni promovarea examenului de conducător auto (proba practică) în schimbul unei sume de bani; oferta era făcută fie unui candidat care deja picase o dată examenului, fie unui candidat care urma să dea examenul. Ulterior, acesta primea suma de bani (în general între 200 şi 300 de euro) de la candidat, imediat după momentul examenului. Înainte de momentul examenului, instructorul auto afla fie de la candidat, fie de la instructorul care îl însoțea pe acesta numele examinatorului prin SMS sau telefonic, după care îl contacta telefonic pe examinator și îi cerea să se întâlnească, ori în situația în care examinatorul nu era un cunoscut apela la șeful acestuia sau la un alt examinator care la rândul lui urma să intervină pe lângă examinatorul în cauză pentru promovarea cursantului favorizat pe bază de reciprocitate. După susţinerea şi promovarea examenului de către candidaţii pentru care s-a traficat influenţa instructorul auto se întâlnea cu poliţiştii examinatori acestora fiindu-le remis un bilețel cu numele cursantului care trebuia favorizat și data susținerii examenului”, se arată în referatul anchetatorilor.

Vizualizări: 477

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: