Sancțiune anulată pentru salariata hărțuită de primar

O funcționară a Primăriei Albeni, hărțuită și umilită de primar, a reușit să anuleze în instanță o dispoziție prin care a fost sancționată disciplinar.

De fapt, consilierul superior Viorica Băltărețu a primit, la începutul anului, o mustrare scrisă pentru „comportament inadecvat față de conducătorul instituției” și „abateri repetate în exercitarea atribuțiilor și îndatoririlor de serviciu prevăzute în fișa postului”.

Considerând că nu a greșit cu nimic, Viorica Băltărețu l-a acționat în instanță pe primarul Silviu Ionuț Stan. Tribunalul Gorj a decis pe 10 septembrie în favoarea funcționarei „Admite acţiunea. Anulează Dispoziţia nr. 30/08.02.2019 emisă de pârâtul Primarul Comunei Albeni, judeţul Gorj. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 1.200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”, este sentința instanței care poate fi atacată cu recurs.

„Mă bucur că am reușit să dovedesc că nu eu sunt cea care nu îmi fac sarcinile de serviciu și că altcineva face un abuz. Nu mi se părea normal să rămân cu mustrare atâta timp cât nu m-am simțit vinovată”, a declarat Băltărețu.

Între timp, femeia spune că a avut parte de noi umilințe. A fost scoasă din birou și mutată pe hol, situație care s-a rezolvat abia după mediatizarea cazului, a fost trimisă pe jos, zeci de kilometri, să facă încasări de taxe în zone izolate ale comunei, la case nelocuite, și a fost amenințată că va rămâne fără salariu. „Totul în ideea să demonstreze că nu fac nimic, că sunt incompetentă”, spune Băltărețu.

Lăsată fără atribuții

Acum, primarul i-a tăiat din atribuții, iar salariata nu mai are acces la documente. „De două săptămâni nu îmi repartizează niciun fel de document să-l fac. Aveam în fișa postului achizițiile, dar a dat la o altă doamnă dispoziție și mi-a luat toate lucrările, nu mai am acces la absolut nimic. Pur și simplu stau, ca să arate la un moment dat că nu îmi fac sarcinile de serviciu. El îmi spune acum că nu sunt bună, dar eu timp de 10 luni am avut prima semnătură, atunci când dânsul pleca din unitate, eu semnam în locul primarului”, spune Băltărețu.

Salariata a renunțat să mai participe dimineața la ședințele de lucru, pentru a scăpa de jigniri. „Nu mă mai duc la rapoartele de lucru pe care le face dimineața. Nu făcea decât să mă jignească, vorbea foarte urât, vulgar chiar, toate discuțiile aveau o conotație sexuală. Mă făcea de râs de față cu toți colegii”, mai susține Băltărețu, care a povestit de unde a pornit acest conflict.

„Eu țineam locul fostului contabil șef, care era plecat, și între timp domnul primar s-a certat cu o doamnă care era casier. Dânsul m-a pus să fac un raport prin care să o incriminez și să o dau afară. S-a supărat când am spus că nu m-am angajat la Primăria Albeni să dau lumea afară. Și de aici a pornit totul”, a explicat Băltărețu.

Nu este singurul proces pe care femeia îl are cu șeful său. De această dată este vorba de recuperarea unor bani. „Dânsul nu a vrut să îmi semneze dosarul pentru depunerea certificatelor medicale la Casa de Sănătate, pentru recuperare. A așteptat ziua să îmi facă imputație pentru sumă, în jur de 12.000 de lei. De jumătate de an am poprire pe ei, 900 de lei pe lună. Mă judec”, a mai spus Băltărețu.

Primarul este în conflict cu mai mulți subalterni, pe care îi acuză că nu-și fac sarcinile de serviciu. A intrat și sub lupa organelor de anchetă, pe numele primarului Stan fiind deschise mai multe dosare penale, inclusiv pentru purtare abuzivă.

Vizualizări: 4,201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: