Trei directori din minerit, pe lista neagră a lui Călinoiu

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj Ion Călinoiu a declarat public că a purtat discuţii cu Vasile Ogârlaci, directorul diviziei miniere din cadrul CE Oltenia, pentru schimbarea a trei directori: Daniel Burlan, Tiberiu Trotea şi Elena Vintilescu. Călinoiu crede că societatea trebuie „depolitizată de PD-L”, după cum a declarat la Radio Infinit. Daniel Burlan a replicat spunând că niciodată la serviciu nu a făcut politica unui partid, ci pe cea a societăţii.

Cei trei directori pe care Călinoiu îi consideră indezirabili sunt Daniel Burlan –director adjunct Sucursala Divizia Minieră, Tiberiu Trotea – director Strategie Minieră Sucursala Divizia Minieră şi Elena Vintilescu – director Minprest. Principalul păcat al acestora este că sunt pedelişti, calitate în care ar fi împiedicat lumea să meargă la vot la referendum.

Călinoiu: Ogârlaci nu are nicio putere

Ion Călinoiu a declarat ieri la Radio Infinit că a discutat despre schimbarea celor trei directori cu Vasile Ogârlaci, directorul Diviziei Miniere. „Când am spus eu că trebuie depolitizat de PD-L acest CEO, că nici Burlan nu trebuie să mai fie acolo, că nici Trotea nu trebuie să mai fie acolo. Chiar dacă nu fac nimic care să contravină programelor lor de activitate, cineva de acolo de jos îi acuză. Oamenii spun, cine? Burlan acela care stătea la secţia de votare şi nu lăsa oamenii să se ducă la vot? De ce îi ţineţi directori? Şi noi trebuie să răspundem”, a declarat Călinoiu.

Liderul PSD Gorj este dezamăgit de faptul că Vasile Ogârlaci nu îi poate schimba pe cei doi. „Domnul Ogârlaci nu are putere de decizie acolo. De aşa manieră este organizarea acolo, încât astfel de decizii le poate lua doar comitetul director. Sau unele chiar AGA. Este o structură hipercentralizată la Complexul Oltenia”, a spus Călinoiu.

Burlan: „Sunt declaraţii repetate, care fac rău companiei”

Daniel Burlan a comentat ieri declaraţiile făcute de Ion Călinoiu la Radio Infinit, mai ales că nu este pentru prima dată când liderul PSD îi cere demiterea. „Sunt declaraţii repetate, care nu fac bine în interiorul societăţii”, a spus Burlan.

Directorul adjunct al Diviziei Miniere a precizat că nu el a cerut această funcţie şi nu înţelege aceste presiuni publice pentru schimbarea sa, câtă vreme îşi face treaba: „Nici când am condus SNLO şi nici acum nu am făcut politica niciunui partid, ci pe cea a societăţii. Nu cred că are domnul Călinoiu calitatea să îmi analizeze mie activitatea, aşa cum nici eu nu am calitatea de a analiza activitatea domniei sale. Activitatea mea este evaluată în cadrul Complexului Oltenia”.

Daniel Burlan a reamintit că atunci când a fost director general al SNLO a avut în echipă simpatizanţi ai altor partide, inclusiv de la PSD şi PNL, cu care a avut o colaborare normală, tocmai pentru că nu a ţinut cont de criteriile politice. Fostul director general al SNLO a trecut în revistă şi câteva dintre meritele profesionale care îl recomandă pentru funcţia deţinută: „Să nu uităm că atunci când am preluat conducerea SNLO, societatea era pe pierderi la o producţie de 18 milioane de tone, cu creanţele cesionate şi datorii către bugetul de stat, iar la finalul mandatului meu societatea a fost pe profit. În 2011 SNLO a fost pe profit la o producţie de 14 milioane de tone, la fel şi pe primele patru luni din 2012, până la fuziune, când profitul era de 30 de milioane şi datoriile achitate la zi. Nu a fost numai meritul meu, ci al unei echipe formată din oameni care în mare parte sunt şi acum în structura de conducere a Complexului Oltenia, a cărui înfiinţare a fost iniţiată de această echipă”.

Cu privire la acuzaţia că nu ar fi lăsat oamenii să meargă la vot în ziua referendumului, Burlan susţine că nici măcar nu a fost în localitate. „Chiar sunt curios să îmi arate măcar o persoană care m-a văzut lângă secţia de votare. Este o minciună că am împiedicat pe cineva să meargă la vot”, a declarat Burlan.

„Elena Vintilescu, numită abuziv”

Un al treilea director pentru care Ion Călinoiu cere schimbarea este Elena Vintilescu de la Minprest. Şi aceasta este democrat-liberală, dar Călinoiu îi mai reproşează că ocupă funcţia abuziv: „Doamna Vintilescu la Minprest a fost pusă abuziv. Asta s-a demonstrat foarte clar şi ştiţi că şefa de la Registrul Comerţului a fost demisă din această cauză. Acolo s-au luat măsuri, la Minprest ce mai aşteaptă? CE Oltenia este acţionar majoritar cu 90% acolo. Le-am cerut să rezolve problema asta o dată pentru totdeauna, dar conducerea CEO nu se pronunţă foarte clar”.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: