Director schimbat pentru că nu are autorizație la școli

Un nou director este pus pe lista de schimbări a Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Tiberiu Guțu, directorul Grupului Școlar Industrial Baia de Fier, va fi înlocuit de la 1 septembrie pentru că anul trecut nu și-a autorizat sanitar unitățile de învățământ din subordine. Ion Ișfan, inspectorul școlar general adjunct al ISJ Gorj, spune că acesta este unul dintre motivele pentru care la nivelul acestei localități se va produce schimbarea, însă nu a dorit să specifice încă cine va fi persoana care îi va lua locul. Oricum, în această situaţie sunt zeci de şcoli.

Nu a solicitat autorizație sanitară pentru școlile din subordine, iar acum va fi înlocuit din funcția de director. Este vorba despre directorul Grupului Școlar Industrial Baia de Fier Tiberiu Guțu. Ion Ișfan spune că la Baia de Fier nu s-a solicitat autorizațiile de funcționare pentru școli, iar acesta reprezintă unul dintre motivele pentru care directorul Tiberiu Guțu nu va mai fi director de la 1 septembrie. Contactat telefonic, Tiberiu Guțu a  declarat că nu știe nimic despre vreo schimbare, însă din partea sa nu este nicio problemă. Motivul invocat de conducerea ISJ Gorj i se pare neîntemeiat și spune că școlile sunt în curs de autorizație, documentele fiind depuse la Direcția de Sănătate Publică, ce trebuie să vină în control. Mai mult decât atât, directorul menționează că școlile din Baia de Fier arată foarte bine în comparație cu altele din județ, a cumpărat și mobilierul necesar pentru clasa pregătitoare. ”Nu pot să fie alte motive decât cele politice. Eu am școlile dotate, am cumpărat și mobilier școlar pentru elevii care vor intra din toamnă în clasa pregătitoare, iar cel de la DSP trebuie să vină să verifice școlile pentru a elibera autorizația de funcționare. Eu sunt de profesie inginer, iar în perioada 2005-2006 am fost director adjunct. În anul 2008 am susținut concurs, care va expira în acest an la 21 august. Probabil nu o să îmi prelungească mandatul prin delegație. Însă nu este o realizare nici a fi director pentru că ai foarte multe pe cap. Eu o să rămân în continuare în cadrul grupului școlar”, spune Tiberiu Guțu. Acesta nu exclude varianta susținerii unui nou concurs pentru ocuparea funcției de director pe viitor.

INSPECTORAT

Și la nivelul ISJ Gorj vor avea loc o serie de schimbări. Surse neoficiale spun că cel care va ocupa funcția de inspector școlar general va fi Ion Ișfan, care deja ar fi cerut ca la nivelul inspectoratului să fie doi inspectori școlari generali adjuncți.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: