Trei eleve din Motru, în comisia pentru combaterea violenței

Trei eleve din Motru, județul Gorj, s-ar putea alege cu media scăzută la purtare. Două dintre ele s-au bătut la școală, iar o a treia a filmat incidentul care a avut loc la Colegiul Tehnic Motru.

Elevele de clasa a XI-a se băteau în sala de curs, iar una chiar îi spunea celeilalte “te omor”. Pe filmarea ajunsă în spațiul public se vede că sunt și elevi care au încercat să le despartă pe cele două.

Cazul va fi analizat de Comisia pentru combaterea violenței din cadrul școlii, jandarmii au aplicat deja amenzi, iar polițiștii au stat de vorbă cu familiile fetelor.

În această lună a intrat în vigoare și o lege pentru combaterea violenței în școli. Bullyingul este un abuz psiho-emoțional și/sau fizic în care victima este copilul sau elevul, iar agresor poate fi un alt elev sau un adult, fie din mediul comunității școlare, fie din familie în sens larg, respectiv și situațiile de parteneriat sau concubinaj, și în cazul famiilor tradiționale. Notele sale caracteristice constau în caracterul intenționat, repetat și dezechilibrul de forțe între victimă și agresor. (A.A.)

Vizualizări: 1,124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: