Trei femei și patru bărbați, duși la închisoare

Nu mai puțin de șapte rețineri au făcut polițiștii în urma perchezițiilor care au avut loc pe 21 iunie în județele Gorj, Dolj, Mehedinţi şi Hunedoara. Este vorba de trei femei și patru bărbați, cu vârste cuprinse între 43 și 60 de ani, din judetul Gorj. Cauza privește infracțiunea de contrabandă cu alcool și țigări.

“Din cercetări a reieșit că membrii acestor grupări ar fi acţionat în Gorj, începând din 2018, pentru a obţine venituri necuvenite din comercializarea de produse accizabile, ţigări şi alcool, introduse ilicit în România din state non-UE, respectiv Serbia și Macedonia de Nord”, arată IPJ Gorj.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat peste 144.000 de ţigarete, aproximativ 170 kg de foi de tutun uscat, 15 kg de tutun în diferite stadii de prelucrare, 39 de litri de alcool etilic, provenit din contrabandă, 2 dispozitive de mărunţit tutun, aproximativ 600 de tuburi pentru confecţionarea de ţigări, un autoturism, 23 de telefoane mobile, peste 1.000 de euro și 49.000 de lei.

În cauză au fost efectuate 45 de percheziţii domiciliare, în județele Gorj, Dolj, Mehedinţi şi Hunedoara, fiind puse în aplicare 34 de mandate de aducere.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar la percheziții au fost angrenați polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, precum și jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Craiova. (A.M.)

Vizualizări: 3,999

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: