Noi cazuri de varicelă și scarlatină. Decizia unei grădinițe din Târgu Jiu

Este epidemie de varicelă și scarlatină în creșele și grădinițele din municipiul Târgu Jiu! Numeroși copii au fost diagnosticați cu aceste boli contagioase. Pentru a limita răspândirea virușilor, o grădiniță din municipiul Târgu Jiu a mutat festivitățile de Crăciun, în luna ianuarie, atunci când micuții se vor întoarce din vacanță și când se speră că aceste cazuri nu vor mai exista.

Varicela și scarlatina sunt numite boli ale copilăriei, care se răspândesc repede de la un copil la altul, atunci când micuții petrec timp împreună. 

„La nivelul gradiniței au fost confirmati copii cu varicela si scarlatina! Pentru a evita raspandirea bolilor, am hotarat sa anulam serbarile. Nu pot fi amanate, pentru ca se insanatosesc unii, se imbolnavesc altii! Totodata, serbarea este a tuturor copiilor din grupa! Nu putem sarbatori, stiind ca sunt copii bolnavi!
Am impodobit gradinita pentru copii si va ramane impodobita toata luna ianuarie. Astfel, in luna ianuarie, copiii vor primi cadourile, date de Mos Craciun, in costumatiile cumparate de dvs. Suntem convinse ca se vor bucura, chiar daca este luna ianuarie”, este mesajul reprezentanților unei grădinițe din municipiul Târgu Jiu. 

Medicii specialiști recomandă părinților să evite spațiile de joacă în perioadele în care sunt semnalate numeroase astfel de cazuri. În special în cele închise, există pericolul ca micuții să contacteze viruși. 

Vizualizări: 2,468

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: