Trei fugari, prinşi de poliţişti

Trei persoane, pe numele cărora existau mandate de executare a unor pedepse privative de libertate şi care se sustrăgeau executării acestora, au fost depistaţi de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Cei în cauză au fost încarceraţi în vederea executării pedepselor.

♦ Marţi, 17 mai a.c., acţionând pentru identificarea persoanelor care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Tg. Jiu au descins în cartierul Luncilor din municipiu.

Aici, oamenii legii l-au depistat şi reţinut pe M.S.D., de 23 ani, din Tg. Jiu, urmărit naţional şi internaţional. Faţă de acesta, era emis de către instanţa de judecată, un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 4 ani şi 2 luni de închisoare pentru comiterea de infracţiunilor de furt calificat şi trafic de substanţe toxice.

Reamintim faptul că, în seara zilei de 27.08.2009, în jurul orelor 22:00, poliţiştii din cadrul din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Gorj au efectuat o acţiune pe raza cartierului Iezureni, existând date că doi tineri intenţionează să comercializeze mercur.

Poliţiştii au descins într-un restaurant, iar aici i-au prins în flagrant pe M.S.D., de 23 de ani, din Tg. Jiu şi pe un alt tânăr, în timp ce încercau să valorifice cantitatea de 2,820 kg mercur.

Efectuând investigaţii pentru a stabili provenienţa mercurului, poliţişti au constatat că cei doi suspecţi, în data de 20.08.2009, efectuând lucrări de reabilitare a unei şcoli generale, ca muncitori necalificaţi, au găsit într-o sală de clasă, un recipient de sticlă, în care se afla mercur. Au sustras recipientul în scopul valorificării substanţei, însă au fost prinşi în flagrant.

♦ Totodată, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari, l-au identificat şi reţinut pe raza oraşului, pe I.C.D., de 34 ani, din Rovinari, judeţul Gorj, pe numele căruia, Tribunalul Gorj a emis la data de 13.05.2011, mandat de executare a unei pedepse de 10 ani şi 6 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.

Cu aceeaşi ocazie, poliţiştii din Rovinari au depistat-o pe R.T., de 31 ani, din Rovinari, persoană condamnată de către aceeaşi instanţă de judecată, în acelaşi caz, la executarea pedepsei de 10 ani închisoare.

În fapt, instanţa de judecată a reţinut că cei doi, împreună cu alte persoane, sub masca unor relaţii de rudenie sau de afinitate, au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, timp în care au săvârşit diferite activităţi infracţionale, specifice infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.

Poliţiştii i-au reţinut pe cei trei şi i-au încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, urmând a-i transfera la Penitenciar pentru executarea pedepselor la care au fost condamnaţi.

De la începutul acestui an, poliţiştii gorjeni au depistat nu mai puţin de 38 de persoane, pe numele cărora existau mandate de executare a unor pedepse privative de libertate şi care se sustrăgeau executării acestora.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: