Trei minore din centrele de plasament au rămas însărcinate

Trei minore au rămas însărcinate în anul 2016, susţine Direcţia Generală de Protecţie a Copilului (DGASPC) Gorj, la solicitarea Pandurul. Pe adresa redacţiei au venit mai multe sesizări cu privire la faptul că fetele nu sunt supravegheate suficient. „Chiuretajul minorelor asistate este o practică în protecţia, culmea ironiei, copilului“, ne scrie o persoană. Direcţia Copilului susţine că minorele nu pot fi supravegheate în permanenţă. 
„În cursul anului 2016 au rămas însărcinate 3 beneficiare“, confirmă DGASPC Gorj. Una dintre fete a decis să păstreze sarcina. „La două dintre acestea s-a efectuat operaţia de întrerupere de sarcină. La prima s-a constatat că sarcina este cu risc ridicat de malformaţii, iar la cea de-a doua s-a efectuat operaţia de întrerupere de sarcină la cererea tatălui minorei. Cea de-a treia beneficiară minoră, rămasă însărcinată, a fost transferată la un centru maternal din subordinea direcţiei, deoarece a dorit să păstreze sarcina“, explică Corina Drăgan, purtător de cuvânt al Direcţiei.
Aceasta mai spune că nu intră în discuţie supravegherea în permanenţă deoarece legea prevede că cei din centrele de plasament să meargă în familie în vacanţe sau weekend, iar „copiii din cadrul serviciului pentru protecţia copilului de tip rezidenţial participă la viaţa socială a comunităţii, beneficiind de bilete de învoire în oraş, aceştia mergând singuri sau însoţiţi de alţi beneficiari ai centrului“. În plus, la şcoală personalul serviciului social nu însoţeşte copiii.

Vizualizări: 1,547

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: