Aurul Uniunii Europene pentru elevul Dumitru Călugăru

Un elev gorjean a fost medaliat cu aur la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene. Dumitru Călugăru este elev al Colegiului Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu şi este pentru a doua oară când reuşeşte să aducă o medalie în ţară după participarea la competiţii internaţionale.

Trei elevi români au fost medaliaţi cu aur la Luxemburg în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Olimpiadei  de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe. Printre aceştia se numără şi Dumitru Călugăru, elev în clasa a X-a la  Colegiului Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Vestea câştigării celei mai importante medalii nu a făcut decât să aducă bucurie conducerii unităţii şcolare. “Este o bucurie pentru că e o confirmare a rezultatului de anul trecut. El a fost medaliat cu argint anul trecut în Republica Sud Africană. E o bucurie pentru şcoală, nu e un caz izolat, în primul semestru am mai avut o medalie la ştiinţele pământului. Sperăm să mergem tot aşa, copilul este de excepţie, lucru confirmat an de an”, a declarat Dorin Taşcău, directorul Colegiului Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Au participat elevi din 25 de ţări

Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene s-a desfăşurat în perioada 17-24 martie la Luxemburg, la care au participat 44 de echipe din 25 de state membre ale UE. Fiecare ţară a înscris maxim două echipe care au susţinut două probe practice la trei discipline: fizică, biologie şi chimie. Punctele de la fiecare experiment au fost cumulate pentru echipă.

Alături de elevul gorjean Dumitru Călugăru, din echipa medaliată cu aur au mai făcut parte Ioan Ignat, elev al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa şi Dan Mircea Mirea, elev al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova. În cadrul competiţiei a mai fost premiată cu medalia de argint o echipă de fete, toate eleve ale Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: