Trepăduşul ajuns prefect

Prefectul Alin Văcaru vorbeşte rar şi prost. Crede că este plătit să apere imaginea guvernului şi partidului în teritoriu, nu să urmărească aplicarea politicilor guvernamentale şi respectarea legii în administraţia locală. Poate pentru asta este plătit, să facă imagine, dar asta e o muncă grea, cred că îl depăşeşte pe Alin Văcaru. A face imagine guvernului nu înseamnă a infirma realitatea, cum a făcut prefectul de Gorj, care a spus presei că nu există grevă la Uzina Mecanică Sadu. Asta deşi protestul spontan a fost confirmat de director, de salariaţi, de lideri sindicali. Ba chiar şi de un politician care este angajatul uzinei. Doar Văcaru s-a trezit negând realitatea. Nu a fost grevă, au fost nişte trepăduşi care vor să strice imaginea noului director. Un director care clar nu are nevoie de astfel de apărători, care nu au habar pe ce lume trăiesc. Cum să spui că nu s-a întâmplat un protest despre care ştiu cei o mie de angajaţi şi familiile lor? Cât de puţin să îţi pese de cei pe care îi numeşti „trepăduşi”, încât să le spui că uzina merge din ce în ce mai bine, când oamenii văd că nu au comenzi, că nu primesc salariile, că nu sunt plătite utilităţile. Că se anunţă concedieri. Este adevărat, guvernul Ponta a şters datoriile istorice ale uzinei, fapt pe care făcătorul de imagine de la prefectură putea să îl exploateze mediatic. Nu să mintă în cel mai ordinar mod cu putinţă.

L-am mai remarcat zilele trecute pe acest prefect cu o gogoriţă. Spunea că nu se poate pronunţa pe legalitatea şedinţei de Consiliu Judeţean, deoarece nu cunoaşte regulamentul instituţiei. Asta în condiţiile în care a fost până acum câteva luni consilier judeţean!!!

Nu mai vorbesc de gafa de a aduce în Gorj 38 de ambasadori pentru un Forum Economic care se anulase, aşa că le-a oferit o plimbare prin gropile care duc la casa lui Brâncuşi de la Hobiţa. „Nu au avut nicio reacţie, aţi văzut că au fost încântaţi”, s-a scuzat atunci Văcaru în faţa camerelor de luat vederi. Probabil că, în lipsa unui translator, doar a văzut, nu a şi auzit reacţia ambasadorilor.

Cei o mie de salariaţi de la UM Sadu vorbesc însă aceeaşi limbă cu Alin Văcaru şi poate că se vor face înţeleşi.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: