Prefect: Nu cunosc regulamentul Consiliului Judeţean

Astăzi va avea loc şedinţa de Consiliu Judeţean convocată de opoziţie. Prefectul judeţului Gorj, Alin Văcaru, spune că nu poate să spună dacă şedinţa este legală, aşa cum spun consilierii PNL, PDL şi PP-DD, sau nelegală, aşa cum o consideră şeful judeţului Ion Călinoiu şi cei aflaţi în subordinea sa. Prefectul a precizat că nu cunoaşte regulamentul Consiliului Judeţean şi de aceea nu vrea să se pronunţe. Asta cu toate că a fost consilier judeţean înainte de a fi prefect.   

Reporter: Din punctul d-voastră de vedere, şedinţa Consiliului Judeţean de vineri este legală?

Alin Văcaru: Nu ştiu dacă este important punctul meu de vedere, pentru că, la fel, Consiliul Judeţean, cum şi celelalte partide, au nişte regulamente proprii. Cum partidele au statut propriu, aşa şi Consiliul Judeţean are regulament de organizare şi funcţionare. Eu nu cunosc regulamentul Consiliului Judeţean, dar mă gândesc că acolo sunt oameni pregătiţi, sunt jurişti pregătiţi, este secretarul judeţului care ştie foarte bine acest regulament şi dumnealor sunt cei mai în măsură să spună dacă într-adevăr este legală sau nu este legală. Noi, Prefectura, abia după ce sunt trimise hotărâri ale Consiliului Judeţean, ale Consiliilor Locale, stabilim dacă acele hotărâri au fost legale sau ilegale.

Rep.: Sala Maură din cadrul clădirii de cine este administrată, de Consiliul Judeţean sau de Prefectură? Vă întreb în contextul în care acolo se presupune că va avea loc această şedinţă şi ştim că, de regulă, sala este închisă. Vineri cum va fi?

A.V.: Sala Maură este a Prefecturii. Bineînţeles că va fi deschisă, cu toate că nu am primit nicio solicitare de la nimeni pentru şedinţă. Din câte ştiu eu nu este ocupată şi sigur va fi deschisă.

Rep.: Trebuie făcută o solicitare în acest sens?

A.V.: Aşa se face. Domnul preşedinte de câte ori are şedinţă de Consiliu Judeţean mă întreabă, să nu fie ocupată, pentru că în această sală nu sunt doar şedinţe de Consiliu, sunt mai multe şedinţe şi atunci, de aceea există colaborare, să vedem când este liberă să poată să-şi desfăşoare activitatea în condiţii optime. Din punctul meu de vedere nu este nicio problemă. Problemele vor fi după ce se va întâmpla acea şedinţă, să vedem într-adevăr dacă regulamentul lor… Nu ştiu mai multe.

Rep.: Veţi ataca hotărârile?

A.V.: Deocamdată vorbim de ceva care nu s-a întâmplat. Să aşteptăm şi după aceea vom discuta despre hotărâri, despre ce s-a întâmplat. Nu ştiu nici dacă se va ţine, poate că nu vor fi prezenţi toţi şi nu mai e nevoie de această discuţie.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: