Andrei Novac: Mişcarea Populară nu a respectat principii şi valori

Andrei Novac a demisionat din funcţia de preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară de la Gorj. Novac spune că a luat această decizie influenţat fiind şi de demisia preşedintelui de la nivel naţional, Marian Preda, dar şi pentru că nu au fost respectate principiile şi valorile pe baza cărora a fost constituită fundaţia. Acesta a precizat că nu este interesat să treacă de partea unei formaţiuni politice, deşi, spune el, de-a lungul vremii a fost curtat de mai multe partide.

Reporter: Este adevărat că intenţionaţi să vă daţi demisia din funcţia de preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară Filiala Gorj?

Andrei Novac: Da, o să îmi dau demisia de la preşedinţia fundaţiei.

Rep.: Ce v-a determinat să vă daţi demisia din această funcţie?

A.N.: Unul dintre motivele pentru care am decis să-mi dau demisia este faptul că şi Marian Preda şi-a dat demisia din fruntea Fundaţiei Mişcarea Populară de la Bucureşti. Până la urmă, ceea ce a fost mai important am reuşit să facem. Am organizat fundaţia la nivelul judeţului Gorj. Am avut câteva ieşiri publice foarte importante la nivel naţional cu problemele de la nivelul judeţului şi cred că proiectele personale pe care le am, cărţile pe care le am de publicat şi un proiect la care lucrez acum şi care va necesita foarte mult timp mă fac să-mi dau demisia din funcţia de preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară Filiala Gorj. O să lucrez şi o să trimit demisia către conducerea centrală a fundaţiei.

Rep.: Mai sunt şi alte aspecte care v-au nemulţumit?

A.N.: Sunt câteva lucruri care m-au nemulţumit şi m-au făcut să cred că rolul fundaţiei nu este acela pe care l-au văzut cei care au înfiinţat Fundaţia Mişcarea Populară acum un an şi două luni. Şi atunci este mai bine să-mi dau demisia. Rolul trebuia să fie acela prin care viaţa politică să se bazeze mai mult pe principii şi pe valori ori lucrul acesta, din păcate, nu s-a întâmplat. Principiile şi valorile au fost doborâte de interese şi de o politică care n-a dus nicăieri în aceşti 25 de ani care au trecut de la Revoluţie. Rămân un susţinător al principiilor şi al valorilor pe care Fundaţia Mişcarea Populară şi implicit preşedintele Traian Băsescu le-au promovat dar mi-e greu să spun că rămân aproape de fundaţie atâta timp cât am hotărât să-mi dau demisia. 

Rep.: Aţi fost curtat de alte formaţiuni politice?

A.N.: M-au abordat foarte multe partide de-a lungul timpului, până să ajung să conduc Fundaţia Mişcarea Populară, dar, deocamdată, eu nu plec ca să mă înscriu într-un partid politic. Mai mult decât atât, aşa cum este şi cazul lui Marian Preda, eu nu am fost niciodată membru de partid. Nici măcar în PMP. Plec pentru că aşa este mai bine, mi-am adus aportul şi la consolidarea partidului, mai mult la nivel naţional decât la nivel local şi cred că este momentul să-mi dau demisia. Mai multe lucruri le vom discuta într-o conferinţă de presă care va avea loc vineri.

Vizualizări: 332

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: