Secretarul judeţului: Hotărârile luate în şedinţa de vineri nu se vor aplica

Secretarul judeţului Gorj nu va merge la şedinţa convocată pentru vineri de opoziţie. În timp ce Ion Călinoiu şi subordonaţii săi susţin că şedinţa este nelegală, cei 18 consilieri PDL, PNL şi PP-DD sunt hotărâţi să dezbată proiecte precum: demiterea vicepreşedintelui Ciprian Florescu şi schimbarea componenţei comisiilor de specialitate. Juriştii Consiliului Judeţean au precizat că toate hotărârile adoptate vineri de către opoziţie vor fi nule. Cristina Rădulea Zamfirescu spune că nu va contrasemna nici o hotărâre şi că, cel mai probabil, acestea vor fi atacate în contencios administrativ.

Rep.: Consilierii opoziţiei spun că vineri vor ţine şedinţă de Consiliu Judeţean. Dumneavoastră, în calitate de secretar al judeţului, veţi participa la această şedinţă?

C.R.Z.: Eu nu voi participa la această şedinţă. Participarea mea ar însemna absurdul situaţiei care se creează. După solicitarea consilierilor, eu ar trebui să convoc o şedinţă care să aibă pe ordinea de zi schimbarea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, iar apoi să nu contrasemnez hotărârea respectivă pe motiv că a fost adoptată în mod nelegal, într-o şedinţă extraordinară în loc de şedinţă ordinară. Eu mi-am exprimat deja punctul de vedere. Nelegalitatea acestei şedinţei este dată de faptul că punctele de pe ordinea de zi nu justifică în nici un fel caracterul extraordinar.

Rep.: Ce se va întâmpla cu proiectele aprobate de opoziţie în şedinţa de vineri?

C.R.Z.: Hotărârile luate de opoziţie nu se vor aplica. Probabil, mi le vor transmite să le contrasemnez, ne le voi contrasemna şi probabil vor fi atacate în contencios administrativ. Ele pot fi atacate de orice persoană care se consideră vătămată.    

Rep.: Ce demersuri ar mai trebui să facă opoziţia pentru ca proiectele iniţiate să fie dezbătute în Consiliul Judeţean?

C.R.Z.: Cu siguranţă, proiectele opoziţiei vor fi trecute pe ordinea de zi a şedinţei următoare. La fel am procedat şi în situaţia în care s-a cerut schimbarea Mădălinei Ciolocoi. Domnul preşedinte a cerut convocarea unei şedinţei extraordinare, dar nu s-a convocat din aceleaşi motive. Astfel, şedinţa a fost una ordinară. Ca atare, sunt obligată să trec pe ordinea de zi a şedinţei următoare proiectele iniţiate de opoziţie. N-aş mai avea nevoie de nici un demers din partea consilierilor respectivi.

Rep.: Cum comentaţi intenţia lui Dan Vâlceanu de a vă face plângere pentru abuz în serviciu?

C.R.Z.: Domnul Dan Vâlceanu este liber să facă plângere penală pentru abuz în serviciu, dar să nu uite că trebuie să demonstreze şi intenţia. Este declaraţia lui politică, iar eu nu comentez declaraţiile politice.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: