Trimisă acasă cu diagnosticul “atac de panică”. În câteva zile a murit

Încă un caz pune sub semnul întrebării capacitatea sistemului medical din Gorj de a pune măcar un diagnostic corect, fără de care nu putem să vorbim de vindecare. O femeie a ajuns la finalul lunii august la spitalul din Motru, pentru că se simțea rău. I s-a spus că are un atac de panică și a fost trimisă acasă. A doua zi, a mers din nou la spital, iar un alt medic a trimis-o acasă cu același diagnostic.

Pentru că i s-a făcut rău și a treia zi, aceasta a fost luată de soț în mașină pentru a fi adusă la spitalul din Târgu Jiu. Pe drum, pe la Telești, femeia a leșinat, astfel că soțul a chemat SMURD-ul.

Femeia a mai trăit câteva zile, plimbată dintr-o secție în alta, iar mai apoi la spitalul din Craiova, unde a murit. Purtătorul de cuvânt al spitalului din Târgu Jiu, Ion Borhină, a oferit câteva explicații. “Este vorba de o pacientă venită pe 1 septembrie, a fost internată în gardă, pe secția de gastroenterologie, într-o stare gravă, cu anemie severă și trobocitopenie extrem, extrem de severă”, a spus Borhină la Radio Târgu Jiu.

Acesta a spus că tratamentul aplicat în spital nu a dus la îmbunătățirea stării femeii. “A fost internată inițial pe secție, apoi la terapie intensivă, i s-a administrat tot tratamentul de care putea beneficia aici, i s-au făcut tranfuzii de sânge, de derivate de sânge (...). Nu s-a reușit îmbunătățirea evidentă a stării generale, motiv pentru care s-a luat legătura cu Spitalul Clinic din Craiova, secția de Hematologie, unde a fost transferată pe 4 septembrie”, a explicat purtătorul de cuvânt, care a adăugat că “nu se cunoștea și nu se putea determina cauza anemiei extrem de severe”.

Cazul a fost prezentat în cadrul Sabotorii Tv de Nicolae Ivăniși, președintele Asociației „Pas cu pas alături de voi”.

update: Spitalul din Târgu Jiu a comunicat că s-a făcut tot ce era omenește posibil:

Vizualizări: 21,383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: