Mii de credincioşi au participat la canonizarea lui Irodion la Lainici

Mii de credincioşi au fost prezenţi ieri la Mănăstirea Lainici la cel mai important eveniment religios al acestui an. Sute de preoţi şi episcopii în frunte cu Patriarhul Daniel au oficiat slujba de sfinţire a unei biserici şi pe cea de canonizare a lui Irodion. La eveniment au participat şi oficialităţi ale judeţului nostru.  

Patriarhul României Daniel a ajuns sâmbătă în jurul prânzului la Mănăstirea Lainici pentru a lua parte la cea mai mare ceremonie religioasă din ţară în acest an. Slujba a început la primele ore ale dimineţii cu slujba de Liturghie, urmată de sfinţirea unei biserici şi de canonizarea lui Irodion. „Este o zi istorică pentru Mitropolia Olteniei deoarece am putea spune că aceasta este prima canonizare a unui sfânt ortodox pe meleagurile oltene. Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici a fost stareţul mănăstirii şi duhovnic ales al Sfântului Ierarh Calinic. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-au întrunit astăzi (n.r red duminică) pentru a da pământului oltenesc această mare comoară care este Sfântul Irodion de la Lainici, pentru a-l proclama ca sfânt, el fiind deja sfânt în credinţa populară, fiind cinstit şi pomenit de credincioşi şi de toţi cei care vin aici să se roage şi să ceară mijlocire de la Sfântul pentru sufletele şi pentru mântuirea lor", a declarat părintele diacon Ioniţă Apostolache.
Peste trei mii de credincioşii atât din zona Olteniei cât şi din alte judeţe ale ţării au venit să ia parte la această mare sărbătoare religioasă.  Majoritatea au venit să atingă moaştele Sfântului Irodion şi să intre în altarul noii bisericii sfinţite. Cei prezenţi la mănăstire s-au împins să intre în biserică şi a fost nevoie de intervenţia jandarmilor. La evenimentul religios au participat şi oficialităţi ale judeţului. Ordinea şi siguranţa în zona a fost asigurată de aproximativ 150 de poliţişti, 100 de jandarmi şi câţiva zeci de pompieri. După slujbă credincioşii au servit masa în incinta mănăstirii.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: