Trucul care te scapă rapid de părul încâlcit

Dacă nu poţi scăpa de șuvițele de păr încurcate oricât de multe produse de îngrijire ai folosi trebuie să ştii că anumite ingrediente pot să dăuneze foarte mult scalpului tău. De cele mai multe ori, remediile naturiste sunt mai bune și oferă rezultate mai eficiente decât produsele binecunoscute. 

Îngrijirea părului este un subiect de interes, dezbătut și pe reţelele de socializare. Cea mai bună metodă de a scăpa de părul încâlcit este un remediu foarte ușor de încercat acasă. Este vorba de un şampon care nu conţine sodiu şi care este uşor de preparat. Sodiul este un ingredient care poate ajuta la prevenirea sebumului în exces pe scalp dar unele femei ar putea prezenta semne de uscăciune și fragilitate mai mare după utilizarea şamponului cu sare. De aceea se recomadă testarea şamponului și dacă totul este în regulă, poți trece la nivelul următor. Iată cum îți poți pregăti propriul șampon fără sare. Ingrediente: 12 picături de arbore de ceai; rozmarin pudră şi 400 ml de săpun fără aditivi. Se amestecă ingredientele într-un recipient și apoi se spală părul cu un masaj ușor. Șamponul se lasă să acționeze cel puțin 5 minute apoi clătește foarte bine cu apă călduță, nu foarte fierbinte.

Pentru a proteja rezistența firului de păr, evită căldura în exces. Părul trebuie spălat frecvent, pentru a evita formarea sebumului care duce la un aspect neplăcut. Periază părul ușor, cu un pieptene special care nu rupe firele de păr. Pe lânga folosirea unui șampon fără sare, sunt recomandate și suplimentele de vitamina B, E, D și Biotina. Acestea oferă rezultate bune, vizibile pentru părul uscat și deteriorat.

Vizualizări: 370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: