Trucuri din bucătărie pentru cel mai simplu și gustos aluat pentru șnițele

Un șnițel sau file de pește fără o crustă crocantă şi rumenită frumos nu este apetisant. Există însă o serie de trucuri care vă ajută să faceți șnițele  gustoase și crocante.

Ținând seama de aceste simple trucuri veți obține aluatul perfect, pentru ca bucatele preferate să fie cu acea textură crocantă şi aerată specifică produselor pane.

De obicei acest aluat se prepară pe bază de apă sau lapte. Unii bucătari preferă apa minerală sau carbogazoasă, iar alții fac acest aluat pe bază de vin, bere, vodcă, coniac sau sucuri. În astfel de cazuri este important ca băutura să se combine cu umplutura.

Pentru pește, fructe de mare sau calamari se folosește vinul alb sau berea ușoară.

Pentru carne e potrivit vinul roșu sau vodca. Pentru aluatul dulce sunt potrivite diferite sucuri, iar pentru cel sărat supele sau produsele acido-lactice.

În aluatul pentru bucatele pane pot fi adăugate diferite condimente, ierburi proaspete, ceapă, usturoi, ciuperci sau ardei dulce. De asemenea nucile mărunțite sau nucușoara pot fi adăugate în acest tip de aluat.

Respectați următoarele reguli pentru a obţine aluatul perfect: amestecați toate ingredientele până la omogenizare maximă, bateți separat albuşul şi gălbenuşul, iar albuşul adăugați-l înainte de prăjire, țineți vasul cu aluat în apă rece, aluatul preparat pe bază de apă carbogazoasă este mai aerat, preparați aluatul în prealabil, de dorit cu o oră înainte de prăjire iar raportul de aluat şi produsele care vor fi gătite în aceasta trebuie să fie de 1:1.

Iată și o rețetă clasică de aluat pentru șnițele:

Ingrediente:

    1/2 cană de apă sau apă minerală

    125 g de făină

    4 ouă

    1 lingură de ulei

    sare după gust

Mod de preparare:

Mixaţi separat albuşurile şi găslbenuşurile. Albușurile puneți-le în frigider.

Amestecați gălbenuşurile, uleiul, apa, şi sarea și mixați. Adăugaţi făina cernută şi amestecaţi bine cu un tel. Când amestecul va deveni omogen, scoateţi albuşurile şi mixaţi-le cu o priză de sare până obțineți vârfuri stabile. Adăugaţi în câteva etape albușurile bătute în aluat și amestecați bine. Daţi aluatul la frigider să se răcească, apoi puteți prepara șnițelele.

Vizualizări: 2,104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: