Trucuri naturale de frumusețe cu lămâie

Lămâia aduce multe beneficii în zeci de domenii, mai ales când o folosești pentru frumuseţe. Din lămâie se pot face preparate mult mai bune decât limonada şi pot fi folosite pentru a vă înfrumuseţa.

Când vrei să fii frumoasă, cât se poate de natural, atât în exterior, cât și în interior, bucură-te de beneficiile lămâiei, un puternic antioxidant. Este considerat a fi singurul fruct cu pH alcalin, care participă în mod eficient la reechilibrarea pH-ului sangvin, prevenind astfel îmbătrânirea.

Lămâia tratează acneea, sucul ei fiind antibacterian și astringent. Dacă vrei un tonic facial natural, seara, pe tenul curat, toarnă câteva picături de zeamă de lămâie pe o dischetă demachiantă și ai să observi imediat cum curăță pielea și închide porii.

Zeama lămâiei deschide părul la culoare. Dacă îți dorești un ton mai deschis la păr, zeama de lămâie este o soluție naturală foarte bună, aplicată mai ales înainte de a ieși la soare, la plajă sau în parc. Acidul activat de soare îți deschide șuvițele la culoare, iar efectul este vizibil dacă repeți procedura de 4-5 ori.

Lămâia albește și dinții, mai ales dacă faci o pastă de bicarbonat de sodiu cu zeamă de lămâie.

Lămâia deschide pielea la culoare în zonele unde este mai uscată, pe genunchi sau pe coate, de exemplu, unde are tendința să se închidă la culoare. Deseori, și dacă te pătezi pe degete cu diverși coloranți alimentari, decolorezi ușor cu sucul de lămâie.

Lămâia albește și unghiile dacă fumezi sau ai folosit o ojă mai veche. Cu zeama de lămâie le poți aduce la culoarea normală.

Lămâia exfoliază buzele. Înainte de culcare, umezește-ți buzele cu un pic de zeamă de lămâie, pe care o speli dimineața când te trezești. Acidul citric exfoliază celulele moarte. Totuși, nu folosi zilnic această metodă.

Deci fără pete, fără coșuri, fără prea multe griji în ceea ce privește cosmetizarea unor părți ale corpului, dacă ai în casă mereu câteva lămâi.

Vizualizări: 796

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: