Trump atacă un ambasador: „E un tip foarte prost”

Preşedintele american Donald Trump l-a atacat din nou pe ambasadorul Marii Britanii la Washington, pe care l-a numit „foarte prost”. De asemenea, Trump a criticat-o pe Theresa May, pe care a acuzat-o de un „eşec" în negocierile pentru Brexit, într-o serie de postări pe Twitter.

„Neastâmpăratul ambasador pe care Marea Britanie l-a impus Statelor Unite nu este o persoană de care suntem încântaţi, este un tip foarte prost. Ar trebui să vorbească cu ţara lui şi cu premierul May despre negocierile eşuate privind Brexitul şi nu să fie supărat pe criticile mele privind gestionarea negocierilor”, a scris Trump pe Twitter.

„I-am spus premierului Theresa May cum să gestioneze acordul, dar ea a ales să meargă pe calea ei imprudentă şi nu a avut succes. Spuneţi-i că SUA au acum cea mai puternică economie şi armată din lume, de departe...”, a adăugat Trump.

Acesta nu este primul atac al zile al lui Trump cu privire la Marea Britanie.

Anterior, vizibil furios din cauza susţinerii lui May pentru ambasadorul Kim Darroch, miliardarul republican a luat-o pe conducătoarea brtanică drept ţintă, exprimându-şi în mod deschis bucuria faţă de viitoarea plecare a acesteia.

Vizualizări: 1,011

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: