Trupa Sideral Junior vrea să reînvie pop-rockul

Relansare trupei Sideral într-o nouă formulă trezeşte nostalgii vechilor membri. Aceştia îşi amintesc cu plăcere de vremea în care câştigau premiu după premiu la toate festivalurile de gen din ţară. Componenţii trupei Sideral Junior îşi propun să calce pe urmele acestora şi pornesc la drum cu planuri îndrăzneţe. Lansarea trupei Sideral Junior, care va avea loc astă-seară la Casa Armatei într-un spectacol extraordinar numit „Flori pentru Flori” organizat de Şcoala Populară de Artă.

Sideral a fost una dintre cele mai bune trupe folk, iar mai târziu pop rock, din perioada anilor ’80. Formată din actorul Marian Negrescu, profesorul Sorin Bivolaru, jurnalistul Ovidiu Popescu, Marius Ciulică, Doru Ciobanu şi Neluţu Alexandrescu, trupa a avut un succes răsunător.

Juniorii îşi dau seama de povara pe care o au de purtat de acum înainte şi promit că nu-şi vor dezamăgi maeştrii. „Este vorba despre foarte multă muncă. Suntem conştienţi de asta. Noi am vrut de mult timp să înfiinţăm o trupă, iar acum ne străduim să facem totul aşa cum trebuie. Avem deja un CD pe care o să-l prezentăm la lansare. Sunt melodii mai vechi, dar sunt şi melodii noi pe care le-am compus. Vrem să promovăm rock-ul de altă dată. Ceea ce se cântă acum nu mai este muzică adevărată”, susţin la unison cei şapte tineri, Vlad Popescu, Laurenţiu Niţescu, Bobi Pârvănescu, Marius Fierăscu, Vlad Cojocaru, Flavia Dragodan şi Andreea Drăgan.

Au început cu cinci spectatori

„Eram o trupă foarte specială. Atunci când ne-am înfiinţat am dat un spectacol chiar aici la sediul teatrului „Elvira Godeanu”, iar în sală au fost doar cinci spectatori, nu exagerez, doar cinci oameni. Am susţinut un spectacol de o oră şi jumătate doar pentru ei. Ultimul spectacol insă pe care eu l-am susţinut cu trupa, după trei ani de la înfiinţare, l-am susţinut la teatrul de vară au fost peste 2.500 de oameni. Într-un an de zile am dat peste 250 de spectacole. Trupa a fost iniţial o trupă folk, care a câştigat la vremea aceea toate festivalurile de gen într-un an. După acest an s-a transformat. Am trecut pe instrumente electronice şi ne-am transformat puţin ajungând în zona pop rock”, mărturiseşte Marian Negrescu, fost component al trupei Sideral. Cei şapte se vor bucura de tot sprijinul vechilor membrii, însă primesc şi sfaturi din partea acestora. „Dacă au pornit la drum cu sufletul, eu o să fac tot ce pot ca să-i sprijin. Însă dacă se gândesc să câştige bani din ceea ce fac vreau să le spun doar că au pierdut bătălia încă de la început. Ceea ce fac ei trebuie să vină din suflet fără să aibă alte motivaţii. Doar atunci vor reuşi să facă ceva bine”, îi sfătuieşte  Marian Negrescu.

Un fost membru aduce trupa în actualitate

Cel care a venit cu ideea înfiinţări trupei Sideral Junior a fost Sorin Bivolaru. Acesta vrea să continue povestea succesului cu şapte tineri talentaţi, care promit multe. „Să ştiţi că devin nostalgic atunci când vorbesc de Sideral. A fost una dintre cele mai frumoase perioade ale mele. Eram şase tineri care intrau într-o lume nouă. Pe atunci în Târgu Jiu şi în Gorj chiar, nu mai era o trupă ca a noastră. Am susţinut sute concerte peste tot în ţară şi am câştigat foarte multe premii. Dovada talentului o demonstrează şi faptul că toţi membrii trupei de atunci sunt acum oameni reprezentativi acolo unde au ajuns“, a spus acesta.

„Acum, cu aceşti tineri vreau să reînvii povestea trupei. Primele melodii ale trupei Sideral Junior sunt melodii pe care vechea trupă le-a cântat, iar mai departe vom păstra această linie”, declară Sorin Bivolaru, fondatorul trupei Sideral Junior.

Vizualizări: 257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: