Tudor Barbu, preşedinte în locul lui Dian Popescu la PNL Gorj

Senatorul Dian Popescu a fost înlocuit, ieri, în şedinţa Biroului Permanent Naţional din funcţia de preşedinte al vechiului PNL Gorj. Locul lui Dian Popescu a fost luat de senatorul Tudor Barbu, aflat la al treilea partid în cei trei ani de politică.

PNL a aplicat, în final, Statutul în cazul lui Dian Popescu şi acesta a fost schimbat din funcţia de preşedinte ca urmare a unei condamnări penale. Deşi iniţial se discuta despre numirea unui primar, vehiculându-se mai ales numele lui Dumitru Leuştean, copreşedinte a ajuns Tudor Barbu.

Acesta a fost ales senator de Gorj pe listele PP-DD, atunci când Dan Diaconescu a candidat împotriva lui Victor Ponta pe Colegiul I. Ulterior, Barbu a plecat la Partidul Conservator. PP-DD s-a destrămat, iar PC este aproape de o fuziune cu PLR. Dar Tudor Barbu nu a stat nici în PC, la scurt timp mutându-se la PNL. În Gorj a fost câteva ori în acest mandat. Acesta a avut o singură ieşire în conferinţă de presă, pe vremea când era la PP-DD, când a anunţat că face audienţe prin Skype. Liberalii din Gorj nu sunt prea mulţumiţi de numirea lui Barbu, mai ales că li se spuseseră că vor avea un preşedinte de la nivel local, iar Barbu va fi doar supraveghetor. Barbu avea temă să vină frecvent în Gorj, în conferinţe de presă, pentru a critica PSD. Tudor Barbu are acum de rezolvat mai multe probleme la Gorj şi chiar înfiinţarea Comitetului Executiv Judeţean. Rămâne de văzut dacă Tudor Barbu reuşeşte de la Bucureşti să deschidă uşa sediului vechiului PNL Gorj. Dan Vîlceanu, copreşedinte din partea fostului PDL Gorj, evită să facă prea multe comentarii, dar spune că de acum încolo se pot apuca de muncă. „A fost rezolvă problema statutară şi acum putem trece la muncă, avem mult de muncă, avem de recuperat, vom recupera şi vom câştiga alegerile locale“, a declarat Dan Vîlceanu, copreşedintele PNL Gorj.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: