Tudor, scandal pe Defileul Jiului. A intervenit Poliția!

Mai mulți șoferi, dar și turiști au făcut, joi, scandal la bariera de pe Defileul Jiului. Oamenii nu știau că circulația pe timp de zi spre Petroșani este restricționată și au sărit ca arși la vederea șefului de la Drumuri Naționale Târgu Jiu, Ion Tudor, care nu le-a dat voie să intre pe Defileul Jiului. Scandalul s-a aplanat după ce un echipaj de poliție a sosit la fața locului.

Cei care au tranzitat joi, 21 iulie, zona au spus că nu există indicatoare prin care să fie înștiințați că circulația pe Defileul Jiului este interzisă într-un anumit interval orar. Cei de la Drumuri Naționale au stabilit ca de luni până vineri, între orele 9 și 18, să nu mai intre nicio mașină pe Defileu deoarece sunt făcute lucrări de reabilitare a drumului european. Doar cursele autocarelor pe ruta Petroșani-Târgu Jiu și invers fac excepție. Cei care au făcut scandal nu înțelegeau astfel de ce unii au voie să treacă de barieră, și ei nu. "Suntem supărați că mergem atâtea sute de kilometri, ajungem aici fără să ne anunțe nimeni că nu se poate trece. Nu există niciun indicator pe stradă care să arate că nu se poate ajunge aici. Și aici ne blochează domnul. Dar se pare că mașinile celelalte trec, cunoștințele dumnealui, cărora le permite. Noi plătim rovignetă, locuim în Germania și plătim pentru aceste drumuri pe care ne dărâmăm mașinile", a spus Mihaela Popescu, o femeie din Rovinari, care dorea să ajungă la Vamă.

Au blocat drumul cu mașina

Unii dintre cei supărați și-au postat mașinile de-a latul în fața barierei astfel încât să nu mai permită nici ieșirea de pe defileu a autoturismelor de transport persoane. A fost nevoie de intervenția unui echipaj de poliție pentru a calma spiritele. "Avem destul de multe panouri montate prin care anunțăm că drumul este închis ziua, în acel interval. Voiau să îi lăsăm să treacă, dar dacă am stabilit că nu trece nimeni, nu putem face excepții. Chiar și la Filiași și Severin avem indicatoare prin care înștiințăm că drumul este restricționat", a explicat Ion Tudor, șeful Secției Naționale de Drumuri (SDN) Târgu Jiu.

Și doi motocicliști din Austria au făcut cale întoarsă de la filtrul de pe Defileul Jiului. Turiștii străini au spus că nu știau că drumul este închis circulației.

RESTRICȚII

Cei care administrează drumul spun că vor exista astfel de restricții până la 1 august. "Fără închiderea Defileului în timpul zilei nu puteam să lucrăm. Este o zonă unde se poate trece cu mașina, dar riscul este foarte mare. De pe versanți pot să cadă bolovani. Au fost situații când au căzut stâncile. E nevoie de un efort pe care îl facem și îl vom face în continuare, dar vom avea un drum bun", a explicat directorul SDN Târgu Jiu.   

Galerie foto






Vizualizări: 11,556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: