Sute de localnici din Peştişani au fost lăsaţi fără curent

Situaţie cu repetiţie la Peştişani. Peste 80 de familii care locuiesc în fostele barăci ACH din comună au rămas din nou fără curent, de mai bine de o săptămână. Dacă anul trecut au stat o lună în beznă pentru că SC Util Bonus, societatea consiliului local, care este şi cea care încasează banii de la locatari, nu a plătit facturile la furnizor, de această dată problema a apărut din cauza unei defecţiuni la reţeaua de distribuţie a curentului electric. În timp ce conducerea primăriei caută soluţii şi variante pentru remedierea situaţiei, cea de la SC Util Bonus nu este interesată de această problemă şi mută toată responsabilitatea pe primărie.

Problemele pe reţeaua de distribuţie a energiei electrice au început acum o săptămână, atunci când cablul electric subteran care alimenta cele peste 80 de locuinţe de la transformatorul deţinut de societatea Succes s-a defectat, din cauza vechimii. Problema este că porţiunea unde s-a defectat cablul este betonată, iar pentru remedierea situaţiei se impune contractarea unor specialişti, dar şi acordul furnizorului. Numai că cei care ar trebui să soluţioneze această problemă, în speţă societatea SC Util Bonus SRL, societate al cărui acţionar majoritar este consiliul local Peştişani, plasează responsabilitatea pe umerii autorităţilor locale. “Nu este treaba mea, noi o avem în administrare, nu este a noastră. Noi doar încasăm facturile în baza unui contract de prestări servicii pe care l-am încheiat cu cei de la Succes”, a spus Cosmin Bojincă, directorul SC Util Bonus SRL. 

Acesta nu a putut să spună ce activitate desfăşoară societatea, poate şi pentru că nu prea are activitate. Drept urmare, este plătit din bani publici să facă... nimic.

Consemnaţi să stea în beznă

Circa 380 de oameni vieţuiesc în barăcile Coloniei Peştişani, cea mai mare parte fiind copii. De mai bine de o săptămână sunt consemnaţi să stea în beznă, chiar dacă cei mai mulţi sunt la zi cu plata facturilor. „De o săptămână nu mai avem curent. Suntem 84 de familii afectate. Este greu să trăim în astfel de condiţii. Este foarte rău, frigiderele nu funcţionează, sunt mulţi copii care trebuie să stea pe negură. Sunt oameni bolnavi, căzuţi la pat. Nu putem accepta situaţia, mai ales că cea mai mare parte dintre cei care locuim aici suntem cu plata la zi pentru curent. Sperăm ca situaţia să fie rezolvată cât mai repede, altfel vom merge din nou în audienţă la prefect”, a spus Vasile Popescu, locatar.

Primăria caută variante

Autorităţile locale din Peştişani spun că au încercat să caute soluţii pentru remedierea situaţiei. Au cumpărat cablu electric astfel încât să se poată reface legătura pe cale aeriană. O altă posibilitate este aceea ca respectivele barăci să primească energie de la un transformator al unei alte societăţi din zonă care ar fi şi mai aproape de locuinţele oamenilor, însă nu au ajuns deocamdată la o înţelegere cu conducerea respectivei societăţi. „Noi am încercat să găsim soluţii pentru că directorul se ocupă mai puţin decât ar trebui. Am găsit un punct de transformare mai aproape unde să-i legăm, ca să se elimine traseul respectiv. Suntem în discuţii cu o altă societate care se ocupă cu prelucrarea lemnului şi este chiar peste drum de colonie. Ar fi mai scurt traseul, am şi cumpărat cablu, dar ar trebui să se implice şi Util Bonus pentru că ei încasează. Ar fi trebuit să facă şi lucrarea, să aducă un electrician, să caute defecţiunea”, a spus Florin Pavel, primarul comunei Peştişani.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: