Tunaru – noul şef de la CE Turceni

 Funcţia rămasă liberă după demisia lui Ionel Manţog din fruntea Complexului Energetic Turceni naşte noi pasiuni printre democrat-liberalii din judeţ şi nu numai. Bursa zvonurilor îi saltă pe unii şi îi coboară pe alţii din scaunul vacant, doi dintre aceştia comentâd ieri diferit posibila susţinere pentru postul de conducere pe care îl va ocupa de săptămâna viitoare Eugen Tunaru, actual şef la Rovinari.

 Noul director general al Complexului Energetic Turceni va fi Eugen Tunaru, membru al PDL Gorj. Acesta este în prezent director comercial în cadrul Complexului Energetic Rovinari, fiind instalat în funcţie la începutul anului, odată cu venirea la conducerea unităţii a echipei în fruntea căreia se află Gheorghe Daviţoiu. Surse oficiale au confirmat pentru Pandurul că Tunaru va fi instalat oficial luni în fruntea CE Turceni, după şedinţa consiliului de administraţie al societăţii. Acesta a absolvit facultatea Politehnică din Bucureşti, secţia energetică, în 1963, iar până acum a lucrat în diferite funcţii de conducere în cadrul sistemului energetic din Gorj. Ieri pe zi au avut loc însă o serie de discuţii pe marginea persoanei care îi va lua locul lui Manţog la Turceni, Tunaru nefiind decât în cărţile lui Adriean Videanu. Pe la Gorj alţii erau daţi drept pretendenţi la postul respectiv, deşi unii negau că i-ar pasiona o aşa funcţie. 
 
 Trotea nu ar vrea, Gârjoabă de abia aşteaptă

 Consilierul judeţean Tiberiu Trotea spune că nu este interesat să devină director general al Complexului Energetic Turceni. Acesta vrea astfel să pună capăt speculaţiilor din presă din ultima perioadă şi afirmă că nu ar accepta funcţia respectivă nici dacă ar avea un salariu lunar de un miliard de lei vechi. Trotea a fost în ultimii ani în diferite funcţii de conducere în sectorul minier şi energetic, iar acum este director în cadrul Complexului Energetic Rovinari, fiind membru al PDL Gorj. "Nici pentru un salariu de un miliard de lei vechi pe lună nu m-aş duce acolo" spune Trotea, deşi surse din partid susţin că "refuzul" său poate fi pus mai degrabă pe seama nesusţinerii sale de către organizaţia judeţeană a PDL Gorj.
 Un alt reprezentant al PDL Gorj, Corneliu Gârjoabă, confirmă însă posibila sa numire în funcţia de director general la Complexul Energetic Turceni. Acesta spune că are pregătirea necesară pentru a ocupa o asemenea funcţie şi crede că lucrurile se vor clarifica până la începutul săptămânii viitoare. Gârjoabă a fost în urmă cu un deceniu lider sindical în zona Mătăsari, iar în 2005 a devenit director de personal la Turceni, funcţie pe care s-a întors la începutul acestui an. "De ce să nu fiu pregătit?! Sunt doctorand în ştiinţe economice, am un master, am experienţă în domeniu, nu văd care ar fi problema", spune fostul sindicalist.
 Funcţia de director general la acest complex energetic a rămas vacant după ce fostul lider al PDL Gorj, Ionel Manţog, a demisionat din motive pe care le-a caracterizat ca fiind "personale şi politice". Conducerea interimară a CE Turceni este asigurată momentan de Marian Motocu. Acesta a mai fost pe postul respectiv şi după arestarea la sfârşitul anului trecut a fostului director general Dumitru Cristea.


Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: