Tunul de 10 miliarde de euro, aviz negativ de la guvern

Proiectul constituirii unui gigant energetic, cu active de până la 10 miliarde de euro, care să fie dat în administrare unei firme private, a primit punct de vedere nefavorabil de Guvern, în şedinţa de ieri, însă chiar şi aşa, acesta va ajunge în plenul Parlamentului spre adoptare.

Este vorba despre un proiect de act normativ privind înfiinţarea Fondului Român de Inves­tiţii Strategice în Energie şi Resurse Energetice, iniţiat de trei deputaţi PSD, din Comisia de Industrii şi Servicii - Marin Gheorghe, Florin Tătaru şi Dumitru Chiriţă - un cunoscut lider de sindicat din energie şi vicepreşedinte al comisiei de Industrie. Interesantă este graba cu care acest proiect a fost promovat. Proiectul a fost înaintat pe 5 martie la Senat, iar pe 16 aprilie a primit avizul Consiliului Legis­lativ al Biroului Permanent al Senatului. Acest fond de investiţii va fi constituit din acţiunile pe care le deţine statul la cele mai mari companii din ţară precum Hidroelectrica, complexurile energetice Oltenia şi Hunedoara, Nuclearelectrica, Transelectrica, Romgaz, Transgaz, Termoelectrica etc.

Pandurul a scris în premieră despre acest fond de investiţii. Întrebat despre acest proiect, Laurenţiu Ciurel, directorul celei mai mari companii energetice pe cărbune, a spus acum câteva săptămâni că este unul utopic. Pe de altă parte, un parlamentar al Puterii, Vasile Popeangă, a declarat că cei trei deputaţi nu au nicio legătură cu energia şi nu înțelegea scopul pentru care s-au gândit să inițieze un astfel de proiect.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: