Utilaje pentru deszăpezire contractate de Primăria Crasna

Primăria Crasna va asigura deszăpezirea comunei cu utilajele unei firmei specializate. Autorităţile au contractat o societate de pe raza comunei tocmai pentru ca acţiunea să nu fie foarte costisitoare. Pe lângă utilajele închiriate, începând cu luna ianuarie, pe drumurile comunei va acţiona şi un tractor al primăriei. Autorităţile au comandat utilajul cu fonduri obţinute prin intermediul Grupului de Acţiune Locală (GAL).

Primăria Crasna va semna în aceste zile contractul cu firma care va presta serviciile de deszăpezire. Potrivit edilului local, la Crasna, în fiecare iarnă, este nevoie de cel puţin patru tractoare pentru acţiunea de combatere a poleiului şi deszăpezire. „Ne-am orientat la o firmă care dispune de cel puţin 4 tractoare, un autogreder, un buldoexcavator şi o volă. Ne-am orientat la o societate de pe raza comunei pentru a nu mai plăti staţionarea. Din experienţa anilor trecuţi, ştiu că este foarte important ca la ora 4 dimineaţa, patru tractoare să pornească în acelaşi timp în toată localitatea. Prioritare sunt satele Aniniş Deal, Drăgoieşti, precum şi captările de apă. Imediat ce va ninge, drumurile forestiere din domeniul public vor fi închise. În caz de nevoie vom interveni cu Taff-ul obştii. Avem câteva uliţe foarte înguste, iar la ultimele case nu se poate ajunge decât cu Taff-ul”, a declarat Aurel Vamvu, primarul de la Crasna.

Comandamentul de iarnă este pregătit pentru a interveni în orice moment, mai ales că luni au căzut primii fulgi de zăpadă la Crasna. „Ne aşteptăm la ninsoare de la o zi la alta, dat fiind faptul că ne aflăm într-o zonă montană. Atât primarul şi viceprimarul, cât şi funcţionarii publici din primărie răspund de acţiunea de deszăpezire în câte o zonă a comunei”, a menţionat Aurel Vamvu. Pe toată perioada iernii, persoanele singure se vor afla în atenţia primăriei. „În comună avem foarte multe persoane care locuiesc singure. Permanent vom verifica să aibă lemne şi mâncare”, a declarat Vamvu. 

Tractor la primărie cu bani de la GAL

Un tractor dotat cu toate echipamentele necesare pentru deszăpezire va intra în dotarea Primăriei Crasna spre sfârşitul lunii decembrie. Utilajul a costat aproximativ 35.000 de euro şi a fost achiziţionat cu fonduri de la GAL. „Am comandat un tractor 4x4, cu lamă, cupă mică, remorcă basculabilă şi toate dotările pentru deszăpezire. Tractorul va ajunge la primărie spre sfârşitul lunii decembrie, iar începând cu luna ianuarie a anului viitor îl vom folosi în acţiunea de deszăpezire. Acest utilaj este foarte necesar primăriei şi pentru alte lucrări. La ora actuală avem doar un buldoexcavator care nu mai funcţionează, iar reparaţia lui costă foarte mult”, a declarat primarul Vamvu.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: