Turcia își reduce contribuția la bugetul Europei

Turcia a decis să-și reducă actuala contribuție la bugetul Consiliului Europei. Secretarul general al organizației, Thorbjorn Jagland, a făcut anunțul. 

''Am primit o scrisoare de la domnul (Mevlut) Cavusoglu (ministrul afacerilor externe turc, n.red.) prin care am fost informat că Turcia dorește să înceteze a mai fi un mare contributor. Va exista un dialog pe acest subiect'', a declarat Jagland.

''Turcia vrea să redevină un contributor obișnuit și ea trebuie să ne precizeze când va intra în aplicare această decizie'', a adăugat el.

Decizia Ankarei urmează unei măsuri similare luate de Rusia, care în luna iunie a încetat să contribuie la bugetul Consiliului Europei, în semn de protest față de criticile instituției paneuropene însărcinate cu monitorizarea respectării drepturilor omului în cele 47 de state membre.

Ceilalți 'mari contributori' la bugetul Consiliului Europei sunt Franța, Marea Britanie, Germania și Italia. Cu acest statut, o țară se angajează să participe cu 10% (circa 33 de milioane de euro) la bugetul Consiliului Europei în schimbul unei cote de funcționari sporite în cadrul organizației.

Vizualizări: 253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: