Turiști salvați după ce s-au rătăcit în Parâng

Au plecat târziu pe munte, au intrat într-o zonă cu ceață și au sfârșit prin a cere ajutorul prin telefon la Salvamont, norocul lor fiind dat de faptul că aveau totuși semnal la telefoane în zona în care s-au rătăcit.

Patru craioveni au vrut să își încerce miercuri seara puterile cu muntele și au eșuat în acest demers, salvamontiștii reușind să ajungă în timp util la ei. Turiștii au găsit noaptea pe munte, prin ceață și frig, unul dintre marcajele făcute de salvamontiști la un traseu amenajat pe acolo și, astfel, au putut fi reperați mai repede. Nu s-au mișcat din locul respectiv vreme de câteva ore, ceea ce i-a făcut să înghețe, pe creasta Parângului temperaturile fiind extrem de scăzute și în această perioadă.

Echipa de căutare care a plecat din Rânca după ei i-a găsit în cele din urmă și i-a adus în stațiune, după aceea turiștii continuându-și drumul spre casă bucuroși că au scăpat teferi. „Comportament exemplar al turiștilor: au rămas în zona cu semnal telefonic, au identificat și oferit indicii prin care Salvamont-ul să poată deduce unde se află, au rămas grupați, au încercat să se protejeze de frig, au economisit bateriile din lanterne și telefoane, au tratat situația responsabil, nu au riscat mai mult, și, foarte important, nu au intrat în panică, așteptând până când salvamontiștii i-au găsit”, afirmă șeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

Vizualizări: 354

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: