Invazie de gărgărițe în Gorj

Localnicii din mai multe comune din Gorj se plâng de faptul că este invazie de gărgărițe și cer ajutorul autorităților. Potrivit conducerii Direcției Agricole, acest fenomen este normal în această perioadă din cauza recoltării cerealelor. Mai mult decât atât, autoritățile dau soluții gorjenilor însă pe banii acestora. Invazii de gărgărițe au fost semnalate în comunele Văgiulești, Bălănești și Roșia de Amaradia.

Sătenii din mai multe comune gorjene au ajuns în culmea disperării din cauza invaziei de gărgărițe, care de câteva zile nu le mai dau pace. Oamenii cer ajutor autorităților competente să ia măsuri în aceste situații, pentru că nu s-au mai confruntat cu astfel de probleme până anul acesta. „Este invazie de gărgărițe. Așa ceva nu am văzut de când sunt. Nici vara nu sunt atâtea gărgărițe. Vreau să vă spun că s-au pus pe casă. Nu putem să deschidem geamurile sau ușa pentru că ne intră în casă. Am înțeles că și la Mehedinți a fost această problemă și autoritățile de acolo au intervenit imediat. Au dat cu soluție din elicopter. Dacă nu vin să ia vreo măsură o să dau eu cu flit și o să le dau și eu la alegeri tot cu flit”, a declarat un cetățean din Văgiulești.

Soluții sunt, dar pe banii cetățenilor

Potrivit conducerii Direcției Agricole, reprezentanții de la Direcția Fitosanitară vor merge în localitățile unde au fost semnalate probleme pentru a le oferi soluții cetățenilor. „La noi nu a sunat nimeni ca să anunțe aceste invazii de gărgărițe. Este ceva normal în această perioadă din cauza recoltării cerealelor. Cel mai probabil se va deplasa cineva în teren pentru a le oferi soluții cetățenilor. Vreau să vă spun că tratamentul pentru gărgărițe nu este gratuit, ci va fi suportat de localnici”, a declarat Ion Popescu, directorul Direcției Agricole.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: