Bilanț la CE Oltenia: 2020 a avut și realizări

Anul 2020 a fost încă unul cu pierderi importante pentru Complexul Energetic Oltenia. Minusurile au fost datorate atât pandemiei, cât și lipsei fronturilor de cărbune din aproape toate carierele producătorului de energie. Cu toate acestea, oficialii companiei văd și partea plină a paharului și spun că au avut multe realizări în anul ce s-a încheiat.

Nu doar pandemia a afectat serios economia Complexului Energetic Oltenia, care a mai încheiat încă un an tot cu pierderi. „Anul 2020 a fost un an atipic datorită faptului că și-a pus amprenta pandemia pe tot ce înseamnă economie la nivel național, european. Asta înseamnă o scădere a cererii de energie cu implicații și asupra Complexului Energetic Oltenia. Problemele care au fost s-au acumulat ca urmare a lipsei exproprierilor din anii anteriori, a făcut ca situația să nu fie una bună. Pentru aceasta, s-a demarat acel plan de restructurare. Din punct de vedere financiar, este un alt an cu pierderi pentru Complex la fel cum au fost 2018, 2019”, a spus Daniel Burlan, managerul companiei, la Accent TV.

Pe de altă parte, Burlan a adăugat că au fost și realizări bifate anul trecut. „Am avut și realizări în ce înseamnă accesul la fronturile de lucru, acte normative, legislative care au fost în sprijinul activității CEO. Am avut o producție de opt milioane de MWh la o producție de cărbune de 13 milioane, ca urmare a celor doi factori: scăderea consumului de energie și lipsa accesului la fronturi în cariere. Din 2015, nu s-au făcut exproprieri”, a mai explicat managerul CEO. 

Planul de restructurare a fost depus spre aprobare la Comisia Europeană, un răspuns fiind așteptat până pe 15 februarie.

Vizualizări: 2,241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: