UCB mai păsuieşte studenţii care nu au plătit taxele

Reprezentanţii  Universităţii “Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu ţin cu dinţii de studenţi, mai ales de cei care plătesc taxe pentru cursurile pe care le urmează.

Cinci sute de studenţi se află pe lista celor vizaţi pentru exmatriculare.  „Există circa 10% din studenţi care nu şi-au achitat taxele la zi, nu am luat decizia exmatriculării şi datorită faptului că sunt probleme economice în continuare. În următoarea perioadă vom face o analiză asupra modului în care şi-au desfăşurat şi studiile”, a precizat Liviu Neamţu, prorector în cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu. 

Studenţi care îşi achită taxele la timp sunt şi ei atinşi de criză şi spun că,  greu pun ban pe ban pentru a fi la zi cu aceste plăţi. „Plătesc anual 20 de milioane de lei, sunt mulţi bani, aşa că îi plătesc în rate. Mai am de plătit pentru acest an 6 milioane. E greu, mai ales că banii îi iau de la părinţii mei”, a spus o studentă la una dintre specializările din cadrul UCB.

Neamţu mai spune că la exmatriculare vor ţine seama şi de alte criterii. „Pentru cei care nu au participat nici la activităţi şi nu şi-au plătit nici obligaţiile se va pune probabil problema exmatriculării”, a mai spus Liviu Neamţu.

Circa 60% din studenţii de la Universitatea” Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu plătesc taxă. 

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: