Tărăboiul de la Turcineşti, susţinut de o localnică

Recepţia finală a lucrărilor de alimentare cu apă a comunei Turcineşti a fost respinsă. Membrii comisiei au decis acest lucru după ce în urma unei analize în teren au constatat o serie de nereguli. În primul rând nu au fost respectate avizele date de către Apele Romane şi Distrigaz, nu s-a intervenit cu nisip la amplasarea conductei decât parţial, iar canalele nu au scurgere.

Elena Dijmărescu, o localnică din comuna Turcineşti, a reclamat faptul că în dreptul gospodăriei sale conducta de apă nu a fost amplasată corespunzător. Comisia de recepţie a mers ieri în teren pentru a verifica, s-a săpat cu un excavator şi s-a constatat că femeia are dreptate. „Conducta de apă nu este pusă la o distanţă de 10 cm faţă de cea de gaze aşa cum prevede proiectul, cele două conducte se suprapun în acest loc unde a fost făcută sesizarea. Comisia a respins astfel recepţia, motivul principal este că puţul forat nu respectă proiectarea şi nu poate fi modificat decât prin reconstrucţie şi nu numai, sunt o mulţime de deficienţe, sunt persoane racordate la reţeaua de apă fără a avea autorizaţie, şi dau ca exemplu pe domnul Adrian Flondor, inspector la Inspecţia în Construcţii Gorj, conductele nu au fost acoperite cu nisip aşa cum trebuia, canalele nu au scurgere şi multe altele“, a precizat Ion Şerbu, membru al comisiei de recepţie.

Constructorul spune că va fi remediată problema. „Nu a fost altă soluţie, nu este spaţiu unde să fie amplasată conducta, vom remedia problema deşi nu este o problemă mare, nu afectează localnicii“, a precizat Vasile Lungu.

Comisia a decis să respingă recepţia până când constructorul va remedia toate problemele.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: