Şefa de la Resurse Umane din primăria Târgu-Jiu coase goblenuri

Cornelia Fometescu, directorul Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Târgu Jiu, coase goblenuri de 36 de ani. În fiecare dimineaţă înainte de-a pleca la serviciu dedică pasiunii sale câteva ore. Chiar dacă de multe ori se trezeşte în miezul nopţii pentru a coase, Cornelia Fometescu spune că nu este obosită şi chiar se relaxează şi-şi înceape ziua într-un mod plăcut. Cu timpul a reuşit să-şi transforme pasiunea într-o afacere şi să câştige bani frumoşi din vânzarea goblenurilor.

Cornelia Fometescu este directorul Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Târgu Jiu de aproximativ 8 ani.

Aceasta povesteşte că pasiunea pentru goblenuri a moştenit-o de la bunica sa. “Îmi plăcea să cos încă din copilărie. Pentru această pasiune îmi sacrificam până şi orele de joacă. Chiar şi atunci când mergeam cu vacile pe câmp îmi luam cu mine cusăturile. Cred că am moştenit-o pe bunica mea din partea tatălui, care foarte mulţi ani a lucrat pentru Arta Casnică Tismana”, a declarat Cornelia Fometescu.

Primul goblen l-a cusut în anul 1975, pe când era studentă a Facultăţii de Planificare şi Organizare din Timişoara. De atunci, a realizat câteva zeci de goblenuri începând de la personaje, icoane şi chiar peisaje. Ba mai mult, fiecare zi şi-o începe cosând la goblenuri. “În fiecare dimineaţă nu pot pleca la serviciu dacă nu cos măcar câteva fire. Nu de puţine ori m-am trezit şi în miezul nopţii pentru a coase. Deşi este o muncă migăloasă, pe mine mă relaxează. E o pasiune diabolică şi mă fascinează atunci când cusăturile încep să prindă contur. Nu mă plictisesc niciodată, iar dacă aş putea aş sta să cos în continuu şi câteva luni”, a precizat şefa Serviciului Resurse Umane.  În prezent, lucrează la un goblen intitulat “Vagabondul”.

Şi-a transformat pasiunea în afacere

Cornelia Fometescu şi-a transformat pasiunea pentru cusut într-o mică afacere. Foarte multe goblenuri le vinde la cunoscuţi şi se bucură atunci când vede că munca sa este apreciată. “În momentul în care vând un goblen la un cunoscut îmi dau seama că rămân vie în mintea cumpărătorului. Un colţişor din sufletul meu ajunge în casa acestuia. Tot ce fac e din pasiune şi pun suflet în fiecare tablou cusut de mine. De multe ori cos goblenuri la comandă. În Gorj stăm foarte prost cu piaţa de desfacere, iar beneficiarii mi-i aleg la întâmplare. După ce le cos, înrămez tablourile, iar geamul de calitate costă mult”, a declarat Cornelia Fometescu.

Cel mai scump goblen l-a vândut cu 9,5 milioane de lei vechi. Deşi pasiunea nu i-a fost moştenită de fiică, şefa Serviciului Resurse Umane speră ca măcar nepoţilor să le placă arta cusutului.  

Vizualizări: 412

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: