UCB Târgu-Jiu, în instanţă cu „Alma Mater“

Sindicatul Alma Mater, filiala Gorj, a acţionat Universitatea „Constantin Brâncuşi“ în instanţă pentru neplata unor drepturi salariale aprobate de Guvern încă din 2008, dar neacordate. Printre cei care au acţionat universitatea în instanţă se află şi Adrian Gorun. Acesta susţine că în situaţia în care sindicatul va câştiga nu va plăti din bugetul universităţii.

În data de 10 septembrie 2010, UCB a avut prima înfăţişare în instanţă, cu sindicatul Alma Mater, filiala de la Gorj. Cei peste 250 de membri ai sindicatului, personal didactic şi didactic auxiliar de la universitate, îşi cer drepturile băneşti promise încă din anul 2008 printr-un proiect de lege aprobat în Guvern. „La nivelul ţării sunt 38 de universităţi în calitate de pârât. Cei drept suntem singura filială care a avut deja primul termen în data de 10 septembrie, iar următorul este la începutul lunii noiembrie. Este un drept care ni s-a promis, a fost aprobat de Guvern şi nu a fost niciodată pus în aplicare”, susţine Adrian Cornescu, liderul sindicatului Alma Mater, filiala Gorj.

Din grupul persoanelor care au acţionat în instanţă universitatea se află inclusiv rectorul Adrian Gorun. „Eu nu fac parte din sindicat pentru că poziţia pe care mă aflu nu-mi permite acest lucru, dar acţiunea a fost făcută în bloc şi pentru că contribui financiar am fost automat inclus. Eu nu sunt împotriva acestei acţiuni pentru că aşa este normal şi corect, ca aceste drepturi promise profesorilor să li se acorde”, declară Adrian Gorun, rectorul UCB.

Chiar dacă universitatea va pierde procesul cu sindicatul, conducerea susţine că banii nu vor fi daţi în niciun caz de la bugetul universităţii, care nu ar putea suporta o astfel de cheltuială suplimentară. „Cine a promis ală să dea. Nu noi le-am promis profesorilor că li se majorează salariile, ci Ministerul Educaţiei, aşa că ei sunt cei care trebui să le acorde sumele. În niciun caz bugetul universităţii nu poate acorda o asemenea sumă, eventual o parte din valoare, dar în niciun caz toată”, mai spune rectorul universităţii Adrian Gorun.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: