UCB ține la sertar tezele de doctorat

Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, alături de alte 21 de universități de stat și private din țară, încalcă legea și blochează publicarea tezelor de doctorat, acuză senatorul USR Vlad Alexandrescu.

De mai bine de un an există o lege care prevede ca fiecare școală doctorală să trimită la Biblioteca Națională câte un exemplar fizic și electronic al fiecărei teze de doctorat susținute în cadrul instituției.

Senatorul USR a prezentat lista universităților care nu au îndeplinit această obligație legală. În total sunt 22 de instituții de învățământ superior, inclusiv cea din Târgu Jiu.

„Lista este deschisă de Academia Naţională de Informaţii «Mihai Viteazul» din Bucureşti. Miniştri, şefi de instituţii şi chiar parlamentari trec prin şcoala SRI, mulţi înşfăcând şi un titlu de doctor în proces. Lista continuă cu alte universități de stat sau private, dintre care unele sunt cunoscute sub denumirea de «fabrici de diplome», care nu îndeplinesc în continuare această obligație legală”, acuză Alexandrescu.

Galerie foto


Vizualizări: 1,047

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: