Ucigaşul biciclistului, prezentat Parchetului Novaci

 În seara zilei de 03.06.2010, orele 22:10, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Crasna au fost sesizaţi despre faptul că pe DJ 665, în satul Cărpiniş, din localitate, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unui biciclist, iar conducătorul auto a părăsit locul accidentului.

Ulterior, poliţiştii au identificat conducătorul auto care s-a prezentat la Postul de Poliţiei Crasna, în persoana lui Ion H., de 46 ani, din oraşul Novaci. În urma testării cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o concentraţie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea împrejurărilor şi condiţiilor în care s-a produs evenimentul rutier, s-a constatat că Ion H., în timp ce conducea un autoturism  pe drumul amintit, s-a angajat în depăşirea neregulamentară unui alt autoturism şi a accidentat mortal un tânăr de 19 ani, din comuna Crasna, judeţul Gorj, care conducea regulamentar o bicicletă din sens opus.

În cauză s-a întocmit dosar penal, iar poliţiştii au dispus reţinerea pe bază de ordonanţă a conducătorului autorului şi introducerea acestuia în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Gorj, urmând ca în data de 04.06.2010, să îl prezinte Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu o alcoolemie ce depăşeşte limita legală.

Biroul de presă IPJ Gorj

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: