Alina Bica, reținută în Italia

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, a anunțat vineri seara că fugara Alina Bica, fosta șefă a Parchetului Antimafia, a fost prinsă în Italia și că se află în custodia polițiștilor italieni.

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a fost dată în urmărire internațională în noiembrie 2019, după ce instanța supremă i-a respins apelul, menținând condamnarea de 4 ani de închisoare pentru infracțiunea de favorizare a făptuitorului, după ce procesul acesteia s-a rejudecat.

Bica s-a sustrat punerii în aplicare a mandatului de executare a pedepsei închisorii.

Alina Bica a fost eliberată din penitenciarul din Costa Rica în decembrie 2018, după ce a formulat contestație față de formarea completurilor de 5 judecători.

Instanța supremă a decis, la acea vreme, suspendarea executării pedepsei de 4 ani de închisoare până la soluționarea dosarului (rejudecat).

Alina Bica a fost condamnată pentru favorizarea făptuitorului, după ce i-a ridicat sechestrul asigurator asupra acţiunilor lui Adriean Videanu.

Sechestrul asupra acţiunilor fusese dispus în dosarul Romgaz-Interagro.

De altfel, fostul avocat al Alinei Bica, Laura Vicol, a anunțat, în luna iulie 2019, că fosta sa clientă nu se va întoarce în România și că urmează să solicite azil politic în altă țară, nu în Costa Rica.

Vizualizări: 2,372

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: