Șefii spitalului și-au recuperat o parte din sporuri

Succes parțial în instanță al salariaților Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.
Zeci de angajați au rămas din toamnă fără sporul de confidențialitate. Asta după ce Ministerul Sănătății, în urma unui control, a dispus „tăierea” lui, după ce a constatat că sporul a fost acordat „în mod discreționar, discriminatoriu și fără nicio bază legală”.

Sporul era încasat doar de 51 de angajați ai spitalului, iar cuantumul acestuia ajungea până la 30% din leafă.

Plata sporului a fost sistată începând cu 1 septembrie. Oamenii s-au adresat instanței de judecată. Atât directorul Vienescu, farmacistul-șef Ion Mădălin Călinoiu, cât și alți angajați ai spitalului și-au recuperat sporurile, însă doar pe câteva luni.

„Admite, în parte, cererea de chemare în judecată. Anulează dispoziţiile nr. (...), emise de pârâtul Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Obligă pârâtul să plătească reclamanţilor (...) sporul de confidenţialitate în procent de 15% din salariul de bază, începând cu data sistării, respectiv 01.09.2019, până la data de 01.01.2020. Respinge restul pretenţiilor”, este soluția dată joi, 9 iulie, de Tribunalul Gorj.

Șefa UPU Târgu Jiu, Maddy-Andreea Huzu, a câștigat sporul de 15% până la finalul anului.
Mai mult, Spitalul Târgu Jiu va plăti 2.000 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, către reclamanţi, reprezentaţi de Sindicatul „Sanitas” Târgu Jiu.

Sentința Tribunalului Gorj poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Vizualizări: 1,248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: