UDMR a depus liste complete în Gorj. Candidații!

Uniunea Democrată Maghiară din România a depus liste în Gorj pentru alegerile parlamentare din decembrie. Lista la Camera Deputaților este deschisă de Imre Baboczi, următoarele două poziții fiind ocupate de Zsolt-Ciprian Bobocescu și Levente Lorand Szasz.

La Senat, candidează Pal Elod Kedei, Erno Barna Keresztesi, Eva Gal și Zoltan Levente Szekely.
Candidații UDMR au fost primii care au depus dosarele de candidatură, pe data de 20 octombrie. Listele au și fost validate de către Biroul Electoral Județean Gorj.

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a anunțat că formațiunea va avea liste în toate județele țării. UDMR asigură de fiecare dată un loc eligibil pentru acele judeţe unde, în fiecare an, de fiecare dată, Uniunea primeşte zeci de mii de voturi, dar nu reuşesc să aibă un deputat sau un senator din judeţele respective. „Dar voturile date de acolo, de fiecare dată, se transformă în mandate. Sunt acele judeţe unde populaţia maghiară trăieşte într-un procent mai mic. De aceea, pe principiul solidarităţii şi responsabilităţii, oferim un loc eligibil pentru aceste judeţe”, a spus Kelemen Hunor.

În fapt, UDMR pune oameni în secțiile de votare, fiind partid parlamentar, și astfel își asigută câteva sute de voturi în fiecare județ.

Galerie foto


Vizualizări: 2,286

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: