UEF Motru păstrează doar 85 de angajaţi

Uzina de Execuţie şi Foraje (UEF) Motru şi-a aprobat bugetul pe anul 2015. Potrivit directorului Ilie Petrescu, bugetul nu permite asigurarea salariilor pentru mai mult de 85 de persoane.

După ce Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj a fost notificată în legătură cu concedierea 46 de persoane, se preconiza că numărul angajaţilor care vor fi trimişi în şomaj va creşte. Un nou val de disponibilizări a fost evitat din cauză că o parte dintre angajaţi şi-au găsit alte locuri de muncă. „Pentru anul 2015, avem un buget de 4,5 milioane de lei ceea ce permite asigurarea salariilor pentru maxim 85 de angajaţi. Nu a mai fost nevoie să facem o altă notificare pentru disponibilizări din cauză că o unii dintre angajaţi şi-au găsit alte locuri de muncă, avem doi colegi care au plecat la Timişoara, iar alţii se vor pensiona. În momentul de faţă, avem 135 de angajaţi”, a declarat Ilie Petrescu, directorul UEF Motru.

Angajaţii UEF Motru, trecuţi în notificarea AJOFM, vor intra în şomaj începând cu 1 aprilie. Directorul Ilie Petrescu dă asigurări că persoanele disponibilizate vor beneficia de prevederile Ordonanţei 36. „Am vorbit cu domnul Ciurel ca persoanele disponibilizate să prindă Ordonanţa 36. Ei vor beneficia de 1700 de lei/lună, timp de doi ani”, a precizat Petrescu.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: